Zabıtadan dayak yiyen seyyar satıcı ölüm orucuna başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2011 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Çankaya ilçesinde belediye zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında bir süredir yaşanan gerginlik devam ediyor.Tezgah açmak isteyenlere zabıta ekipleri müdahale ederken, olayda bir seyyar satıcı yaralandı. Zabıta ekiplerinin müdahalesini protesto eden bir seyyar satıcı ölüm orucuna başladı.

Kızılay Yüksel Caddesi ve Karanfil Sokak'ta tezgah açmak isteyen seyyar satıcılar ile Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri arasında iftarın ardından gerginlik başladı.

Bölgede toplanan seyyar satıcılara coplarla ve biber gazlarıyla müdahale eden zabıta ekipleri, bir seyyar satıcının yaralanmasına neden oldu. Olay yerine çağrılan ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırılan şahsın, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay yerinden ayrılmayan seyyar satıcılar zabıtanın müdahalesini 'Zabıta terörüne son', 'Eli sopalı zabıta istemiyoruz', 'Bülent Tanık elini ekmeğimizden çek', 'Zabıta defol, bu sokaklar bizim' gibi sloganlarla protesto etti.

Zabıta ekipleri ise, sokakları temizleyeceklerine dikkat çekerek, Kızılay bölgesinde çetelere geçit vermeyeceklerini kaydetti.

Öte yandan, zabıtanın biber gazlı müdahalesine maruz kalan seyyar satıcılardan Hakan Keskin, Yüksel Caddesi'ndeki Mobese kamerası altında ölüm orucuna başladı.

Kızılay civarında 3 yıldır seyyar satıcılık yaptığını belirten Keskin, belediye ile uzlaşmak için hazır olduklarını söyledi. Saat 20.00'den sonra tezgah açmak istediklerini bildiren Keskin, isteyen seyyarlara da pazarlardan yer talep ettiklerini dile getirdi.

Seyyarlara standart getirilmesini istediklerini söyleyen Keskin, olaylar sona erinceye kadar ölüm orucunu sürdüreceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber