Polis hap verdi vatandaş yuttu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2011 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da ?aile hekimiyiz' diyen sivil polisler vatandaşlara tansiyon ilacı diye şeker verdi. 100 evden 86'sında kimse duruma itiraz etmeden ?ilaçları' yuttu

TOLGA ŞARDAN

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) bir süredir yürüttüğü, Toplum Destekli Polislik (TDP) projesi kapsamında, yurttaşların hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirilmesi amacı çerçevesinde ?aile hekimliğinin? esas alındığı bir uygulama yapıldı. Bu kapsamda, yurt genelinde değişik kentlerde yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında Toplum Destekli Polislik biriminde görev yapan ekipler, sivil kıyafetli olarak evlere giderek kendilerini ?aile hekimi? olarak tanıttı. Aile hekimi görünümlü polise inanan yurttaşların büyük çoğunluğu kendilerine ?tansiyon ilacı? diye verilen şekeri, uyuşturucu veya uyutucu ilaç olabileceğini ya da kimliklerini sormadıkları kişilerin gerçek doktor olmayabileceklerini sorgulamadan alıp yuttu.

100'de 86'sı inandı

Sivil polis ekipleri, verdikleri şekerleri yutan yurttaşlara daha sonra kendilerini tanıtarak hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının nasıl gerçekleştirildiğini anlattı. Polislerin, görüştükleri her 100 evden 86'sında yaşayanların hiç sorgulama yapmadan kendilerine verilen şekeri ilaç olarak aldıkları anlaşıldı. Bu tespitler sonrasında EGM, çeşitli yöntemlerle halkı bilgilendirme uygulamalarını artırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber