26/04/2005'in tarihinin önemli gelişmeleri(güncellendi)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark, Ankara'da temaslarda bulunacak.
- Clark, Cumhurbaşkanı Sezer ve TBMM Başkanı Arınç tarafından kabul edilecek.

2- Başbakan Erdoğan, Economist dergisinin İstanbul'da düzenlediği "Avrupa Birliği Yolunda Türkiye" konulu konferansa katılacak.
- Erdoğan'a, törenle Avrupa Ekonomi Üniversitesi yüksek lisans unvanı verilecek.
- Başbakan Erdoğan, Avustralya Başbakanı John Howard ile Çırağan'da öğle yemeğinde biraraya gelecek.

3- Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısı Lüksemburg'da yapılıyor.
- Türkiye'nin, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül başkanlığındaki heyet tarafından temsil edileceği toplantıda, AB Dönem Başkanı Lüksemburg'un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ve AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile üye ülke temsilcilerinin hazır bulunması bekleniyor.
- Toplantıda, Türkiye-AB ilişkilerinin son durumu değerlendirilecek, siyasi diyalog, ekonomik ilişkiler ve gümrük birliği gibi konular ele alınacak.

4- CHP TBMM Grubu'nda son gelişmeler değerlendirilecek.

5- TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın istifası oylanacak.
- Genel Kurul'da, ayrıca Cumhurbaşkanı Sezer'in geri gönderdiği 10 bin polis alımına ilişkin kanunla, Emniyet teşkilatındaki yükselmelere ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

6- TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngören tasarılar ele alınacak.

7- İsveç Genelkurmay Başkanı Orgeneral Syren, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü ziyaret edecek.

8- ABD Büyükelçisi Edelman, Milli Savunma Bakanı Gönül'ü ziyaret edecek.
- Edelman ve Gönül, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

9- Devlet Bakanı Babacan, "Ekonomist Konferansları" kapsamında, İstanbul'da düzenlenecek "Türk Hükümeti ve İş Dünyası 14. Yuvarlak Masa Toplantısı"na katılacak.
- Konferans kapsamında, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği tarafından "Türkiye İçin İyi İlaç" konulu toplantı da düzenlenecek.

10- Devlet Bakanı Tüzmen, İşadamları Gelişim Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenecek "Küresel Ticarette Yeni Açılımlar" konulu seminere katılacak.

11- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ankara'da düzenlenecek "AB Sürecinde Hayat Boyu Eğitim ve İstihdam' konulu sempozyumun açılışında konuşacak.

12- Türkiye-Afganistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantılarının açılışına, Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen ile Afganistan Ticaret Bakanı Emin Arsala başkanlık edecek.
- Arsala, öğleden sonra Devlet Bakanı Tüzmen ile biraraya gelecek.

13- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Schmolz Bicenbach-Tanay Çelik A.Ş'nin açılış törenine katılacak.

14- Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü, bakanlıkta düzenlenen "Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Tarım ve Çevre" konulu toplantıya katılacak.

15- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Antalya'da Türk Standartları Enstitüsü Avrupa Kalite Kongresi ve Fuarı'nın açılışına katılacak.
- Coşkun, öğleden sonra da Ankara Sanayi Odası'nda organize sanayi bölgeleri toplantısına katılacak.

16- Ulaştırma Bakanı Yıldırım, PTT'nin 2000'inci online şubesinin açılışını yapacak.

17- ANAP Genel Başkanı Mumcu, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul edecek.

18- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yülek, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

19- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu'nun kendisine verdiği "Liderlik Dalında Toplumsal Katkı" Ödülü'nü, Isparta'da düzenlenen törenle alacak.

20- Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, Türk Telekom'un 10. kuruluş yıldönümü ve özelleştirme sürecine ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

21- Pilotlar Günü dolayısıyla Türk Hava Kurumu Genel Başkanı emekli Tümgeneral Yusuf Güngör başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Türk Hava Kurumu'nun Etimesgut'taki Türkkuşu tesislerinde çeşitli hava gösterileri düzenlenecek.

22- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılandığı davanın duruşmasında, tanıkların dinlenilmesine başlanacak.

23- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vaclav Klaus ve Ankara Büyükelçisi Eva Filipi ile görüşecek.

24- Almanya-Fransa bakanlar konseyi toplantısında Fransa Devlet Başkanı Chirac, Başbakan Raffarin ve Almanya Başbakanı Schroeder Paris'te biraraya gelecek.

25- Hazine'den çifte ihale...
- YTL cinsinden 560 gün vadeli iskontolu devlet tahvili ile 6 ayda bir değişken faiz ödemeli devlet tahvili ihaleleri yapılacak.

26- 1 Mayıs'a doğru...
- Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Aksaray'daki Marmara Bölge Başkanlığı'nda yapılacak 1 Mayıs'ı değerlendirme toplantısına katılacak.
- 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs 1977'de ölenlerin anısına Taksim Kazancı Yokuşu'na karanfiller bırakacak.

27- Türk Patent Enstitüsü Başkanı Yusuf Balcı, İstanbul'da düzenlenen "Patentin Hukuki Boyutu ve Örnek Olaylar" konulu seminerin açılışında konuşacak.

28- İstanbul Valiliği ve büyükşehir belediyesince Turgut Özal ve Adnan Menderes'in anıt mezarlarında ve çevresinde yapılan bakım, temizlik ve onarımlarla ilgili basın açıklaması yapılacak.

29- Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Hatay'da Vakıflara ait eski eserlerle projelendirilmiş arazilerde incelemelerde bulunacak.

30- Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, gazetecilik işkolunda teşmil uygulamasına ilişkin TGS Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapacak.

31- Ziyaret... Toplantı...Konferans...Seminer...
- Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca Gaziantep'te düzenlenen "sınır ticaret merkezleri" toplantısında Türk ve Suriye heyetleri biraraya gelecek.
- İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Tekstilciler Çarşısı'ndaki üyelerini ziyaret edecek.
- Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ile Ege Canlı Hayvan Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin genel kurulları yapılacak.
- Sabancı Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı Haluk Dinçer, grubun Saka markası ile girdiği su pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak amacıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Elektrolux Türkiye Genel Müdürü Nevio Pollesel, AEG markası ile ilgili Türkiye'de yapılacak çalışmalar konusunda İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Göktürk'te yapılacak "İstanbul Bis" adlı yeni konut projesi basın toplantısıyla tanıtılacak.
- Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu İzmir Çalışma Grubu tarafından hazırlanan "İzmir Turizmi Acil Eylem Planı" hakkında bilgi verilecek.
- Tarım Üretimi Geliştirme Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu ile Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taştan, Erzurum'un Ilıca İlçesi Kayapa Köyü'nde çiftçilerle toplantı yapacak.
- Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süha Sevük, Eczacıbaşı Holding ile TEGV'in yürüteceği "Genç Mucitler" projesi Gaziantep'te başlatılacak.
- İzmir'de "Ermeni Tehciri ve Günümüze Yansıyan Sorunları" konulu konferans düzenlenecek.
- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Antalya'da orman yangınları ile mücadele seminerinde konuşacak.

32- Seyrantepe değerleniyor...
- Galatasaray'ın stat inşa etmek istediği Hazine'ye ait Seyrantepe arazisinde satış bedeli artırılıyor.
- Mevcut planda bölge parkı olan Seyrantepe, yeni imar planı ile konut, spor ve sosyal tesis alanına dönüşecek.

33- İhracatçılar yeni rekora hazırlanıyor...
- Bu yıl ihracatın 75 milyar dolar, turizm gelirleriyle birlikte dış ticaret hacminin 200 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.
- TİM Başkan Vekili Adnan Ulubaş:
- "Bazı olumsuzluklara rağmen Türk ihracatçısı 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine doğru ilerliyor."

34- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, takım halinde Avrupa Şampiyonu olan Halter Milli Takımı'nı kabul edecek.

35- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçı İtalya'nın Milano kentinde AC Milan ile PSV Eindhoven takımları arasında yapılacak.

36- Voleybol Federasyonu Başkanı Hüsnü Can, Erkek Milli Takım'ın son iki sezon faaliyetleri hakkında bilgi vermek için Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

37- Türkiye Futbol Adamları Derneği'nin, "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" sloganıyla, Türk futboluna emeği geçenlere verdiği ödüller, Olimpiyatevi'nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber