Şile-İstanbul yolunu açtı, 15 bininci kilometreye ulaştı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ağustos 2011 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan 9 yıl önce iktidara geldiklerinde söz verdikleri 15 bin kilometre yolun 15'inci kilometresi açılışını Şile-İstanbul Bölünmüş otoyolu ile gerçekleştirdi.Erdoğan, geçmişte Şile'nin yollarının çileli olduğunu, şimdi ise Üsküdar'dan 45 dakikada rahatlıkla Şile'ye ulaşıldığını söyledi.

Demir ağı biz örüyoruz

Başbakan Erdoğan, 15 bin kilometre yol inşa ettikten sonra 2023 hedefine süratle başlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu: ?Artık, ?Hayal' diyenler gerçek olduğunu gördüler ve biz ?Allah razı olsun' diyenlerle zaten mutlu oluyoruz ve onlarla gururlanıyoruz. 3 gün önce Konya'daydık. Ne oldu? Ankara-Konya yüksek hızlı trenin açılışını yaptık. 10 yıl önce bu ülkede yüksek hızlı tren hayaldi, şimdi gerçek oldu. 250 kilometre hızla Ankara'dan Konya'ya 1.5 saatte ulaştık. Eskiden, 10 sene önce 10,5 saatte gidiyorlardı. 10.5 saat nere, 1,5 saat nere... Fark bu. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak bu. Sabah gel, akşam git. Böyle bir nokta. Aynı şekilde Ankara-Eskişehir. Eskişehir-İstanbul da yapılıyor. İnşallah onu da bitirdiğimiz zaman Konya'dan çık da İstanbul'a, İstanbul'dan çık da Konya'ya kadar gidersin. Sivas yapılıyor ve Erzurum'a kadar o yol da bağlanacak yüksek hızlı trenle. Türkiye'yi demir yolu ağlarıyla öreceğiz.?

15 bininci kilometre kütüğü

Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti hükümeti döneminde yapılan ve açılışı gerçekleştirilen İstanbul-Şile yoluyla tamamlanan 15 bin kilometre bölünmüş yol anısına hazırlanan anı kütüğüne plaket çaktı. Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer katılımcılar, yolu hizmete açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber