Bakan Fatma Şahin: Kadına destek fonunun ayrıntıları bayram sonrasında açıklanacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Ağustos 2011 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile Destek Uzmanı Projesiyle her bölgede merkez kuracaklarını belirten Bakan Şahin "Uzmanlar bölgenin yapısını bilecek" dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile hekimliği sistemine benzeyen, "Aile Sosyal Destek Uzmanı" projesinin her bölgede bir merkez kurulmasıyla başlatılacağını açıkladı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Şahin, aile içi şiddet, töre cinayetleri olaylarında ataerkil bakış açısının, erkek zihniyetinin getirdiği yapının etkili olduğunun altını çizerken, bu yapının kırılması gerektiğini belirtti. Şiddete karşı çift ayaklı bir mücadele geliştireceklerini aktaran Şahin, "Bakanlık olarak hem kız çocuklarının her alanda güçlenmesini önemsiyoruz hem de insan hakları konusunda erkeklerin de daha bilinçli olduğu bir yapı istiyoruz. Bunun için kısa, orta ve uzun vadede çalışmalarımızı başlatacağız" dedi. Bakan Şahin, önümüzdeki dönemde şiddetle mücadele ve mağdur durumda olan kadınlara ilişkin başlatacakları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

HER BÖLGEYE BİR AİLE DESTEK MERKEZİ: Tıpkı aile hekimliği uygulamasına benzer şekilde, aile sosyal destek uzmanları da olacak. Bu projeyi her bölgeye kurulacak pilot merkezlerle başlatacağız. Şu an Bakanlık bünyesinde bin 500 uzmanımız var. Daha çok vakıf desteklerinin verilmesinde çalışan bu kişiler şimdi ihtiyaç odaklı çalışacak. Sistem, bize başvuran değil, kimin ihtiyacı varsa onu takip ettiğimiz bir modele dönüştürülecek. Her bölgenin kendine özgü bir aile yapısı, farklı özellikleri var. Aile içi sorunlarda bu farklılığı önemsiyoruz. Uzmanlarımıza hizmet içi eğitimler verilecek. Göreve başlayacak kişiler çalıştıkları bölgeyi çok iyi tanıyacaklar. Ağırlıklı olarak sosyal bilimler alanlarından kişiler uzman olarak atanacak.

DUL KADINLARA MADDİ DESTEK: Hükümet programında da yer alan Kadın Destek Fonu kurulması ile ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere. Önceliği eşi vefat eden ve maddi durumu yetersiz olan kadınlara vereceğiz. En alt ve kötü durumda olanlar onlar. Bu çalışmanın ayrıntılarını bayram sonrasında Başbakanımızla birlikte açıklayacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber