Başörtüsü yasağı kayıtta da sona erdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Eylül 2011 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukuki altyapısı olmadığı halde yıllardır keyfi olarak uygulanan başörtüsü yasağı kayıtta da sona erdi. Baş-örtülü öğrenciler, geldikleri üniversitelerde hiçbir engelle karşılaşmadan kayıt yaptırmanın sevincini yaşadı.

Üniversite kazanan ve aftan dolayı üniversiteye dönen binlerce öğrenci, kayıtlarını yaptırmak için dün üniversitelerin yerleşkelerine akın etti. Hükümet tarafından daha önce çıkarılan ve kamuoyunda ?torba yasa' olarak bilinen düzenleme sayesinde, pek çok üniversetede olduğu gibi Çukurova Üniversitesi(Ç.Ü) yerleşkesine akın eden öğrenciler hiç bir engel ile karşılaşmadı.28 Şubat 1997 yılında alınan kararlar doğrultusunda üniversiteye alınmayan başörtülü öğrenciler, 14 yıl aradan sonra, başörtülerini çıkarmak zorunda kalmadan kayıtlarını yaptırabildi.

Hiçbir sorunla karşılaşmadık

Başörtülü kayıt yaptıran öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansırken, geçmişteki yasakların kendi aralarında şakalaşma konusu olduğunu söylediler. Başörtüsüyle kayıt yaptırabildiği için çok mutlu olduğunu, belirten Çukurova Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Hatice Diker ?Daha önce arkadaşlarımız çok zorluk çekiyordu ama bugün çok güzel olmuş? dedi. Türkçe Öğretmenliği kazanan Saadet Yazar ise ?Başörtüsü sorunu inşallah bu yıl son bulacak?ifadesini kullandı. Uludağ Üniversitesi sınıf öğretmenliğine kayıt yaptırmak amacıyla Adana'dan gelen Nagihan Kılınç, ?Çok mutluyum, bugün geldim ve kaydımı yaptırdım. Hiçbir bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Üniversiteli olduğum için mutluyum.? dedi. Önceki yıllarda başörtülerini Rektörlük İdari Bilimleri Binası'na girme-den başörtülerini paravan ya da binanın girişinde çıkarmak zorunda kalan öğrenciler bu yıl hiçbir sorunla karşılaşmadan başörtüsüyle kayıt yaptırabildi.

HALİL BİLEK

Kayıtta başörtüsü sorunu kalmadı

Kamuoyunda ?torba yasa' olarak bilinen düzenlemenin 173. maddesi üniversiteye kayıtta başörtülü öğrencilere büyük kolaylık sağladı. Keyfi olarak üniversite kayıtlarında uygulanan başörtüsü yasağı YÖK'ün çabalarıyla uygulamadan kalktı. Kayıt için bu yıl, diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, 0,15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak, ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş, ancak alanı diplomasında belirtilmemişse hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge. 6 adet fotoğraf. Nüfus cüzdanı fotokopisi. İkametgah. Katkı payının ödenmesi ile ilgili dekontla, üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya onaylı suretleri isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber