İŞKUR'un istihdam edeceği iş ve meslek danışmanlarına eğitimi üniversiteler verecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Eylül 2011 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile düzenlenen ?İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimi? düzenlenen tanıtım toplantısıyla başladı.

Kültür Merkezi`nde yapılan toplantının açılışında konuşan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdulkadir Çiltaş, 16 üniversitede yapılacak olan eğitim için Atatürk Üniversitesi`ne 400 kişilik bir kontenjan ayrıldığını söyledi.

Çiltaş, bu eğitim kapsamında Türkiye çapında başvuru yapan 3 bin 500 kursiyerin 400'ünün Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 10 hafta süreyle eğitim göreceklerini bildirdi.

25 kişilik sınıflarda ve 16 grup halinde yürütülecek ve her adaya toplamda 360 saat ders verilecek programı Atatürk Üniversitesi'nde görevli 60 öğretim üyesinin yürüteceğini bildiren Çiltaş, eğitimin sonunda yapılacak sınavla başarılı olan 2 bin kursiyerin bu yıl, 2 bin kursiyerin ise 2012 yılında İŞKUR bünyesinde istihdam edileceklerini kaydetti.

Erzurumlular ilgi göstermedi!

Erzurum İŞKUR Müdürü Ahmet Ötüken ise işsizliğin dünyanın olduğu kadar Türkiye'nin de bir sorunu olduğunu hatırlatarak, hükümetin işsizliğin azaltılması için özellikle İŞKUR üzerinden önemli bir faaliyetler yürüttüğünü anlattı.

Ötüken Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde verilecek ve on ay sürecek eğitime katılan 400 kursiyerin büyük bölümünün il dışından geldiğini, Erzurumluların iş garantili bu kursa yeterince ilgi göstermediklerini de vurguladı.

Koçak: Diploma yetmiyor!

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin henüz bir yılını tamamlamamış genç bir kuruluş olmasına rağmen çok önemli faaliyetlere imza attığını söyledi.

Artık bir üniversite diplomasına sahip olmanın tek başına çok anlamlı olmadığının altını çizen Rektör Koçak, çeşitli kurslardan elde edilen sertifikaların da çok önemli hale geldiğini vurguladı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de konuşmasında bir iş bulmada ve o işi elde tutmada yeni bir anlayışın hâkim olduğunu işaret ederek, sürekli öğrenme, yeni bilgiler elde etmenin bir zorunluluk haline geldiği saptamasını yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere görecekleri eğitimle ilgili detaylı bilgiler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber