Kantinciler: Gazlı içecekler ve cipslerin reklamları da kaldırılsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2011 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul kantin sahipleri, çocuklara zararlı kola, gazoz gibi gazlı içeceklerin yanı sıra kızartma ve cips gibi yağlı yiyeceklerin satışının yasaklanması üzerine yeni çareler arıyor. Kantinciler, "Devlet olarak madem zararlı buluyorsunuz TV'lerden ve medya kuruluşlarından reklamlarını da kaldırınız. Adı geçen yiyecekler çocukların her gün beynini yıkamakta. Belki de bunlardan daha alternatif yiyeceklere yöneltmek doğru olacaktır." dedi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından okul kantinleri, dershane kantinleri gibi yerlerde obeziteye neden olacak kola, gazoz gibi gazlı içeceklerin yanı sıra kızartma ve cips gibi yağlı yiyeceklerin satışının yasaklanması üzerine yeni çareler arıyor.

Cirolarının yüzde 35-40 oranında düşeceğini öne süren Edremitli kantinciler, Bakkallar ve Bayiler Odası, Kahveciler ve Gazinocular Odası ve Lokantacılar Odalarını da yanlarına alarak, kiraların düşürülmesi için ilçe milli eğitim müdürlüğüyle görüşmeye hazırlanıyor.

Basın toplantısı düzenleyen Edremit Kantinciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Uçak, hükümetin aldığı kararlara saygılı olduklarını belirterek, "Biz hükümetimizin almış olduğu bütün kararları saygı çerçevesinde karşılıyoruz. Elbette ki onlar da bir karar vermeden önce ilgili kuruluşlara araştırma yaptırıp en doğru kararı vermek için çaba sarf ediyorlar. Bütün kalbimle inanıyorum. Çocukların sağlığını düşünmek adına bazı içecek ve yiyecekleri kantinlerden uzak tutmaları veya adı geçen nesneleri yasaklamaları çok doğru bir karardır. Ama kantinciler olarak bizler bu durumdan çok mağdur olacağız. Edremit'te 50'ye yakın arkadaşım Türkiye'de 10 binlerce kantinci kardeşim, bunların getirisi ile evine ekmek götürüyordu. Şimdi hem yüksek kiralar ve çok yüksek gelir kayıplarıyla karşı karşıya kaldılar. Zaten çocukların en çok tercih ettiği bu yiyecek ve içecek maddelerinden kazanıyorduk. Bunun bir bıçak gibi kesilerek yasak konulması, satışların engellenmesi bizi kiralar ödeyemez vergilerini karşılayamaz bir duruma düşürecektir. Devletin bu yiyecek ve içecekleri çok iyi denetleyerek tüm insanların sağlığına uygun hale getirmesi gerekir. Devlet olarak madem zararlı buluyorsunuz TV'lerden ve medya kuruluşlarından reklamlarını da kaldırınız. Adı geçen yiyecekler çocukların her gün beynini yıkamakta. Belki de bunlardan daha alternatif yiyeceklere yöneltmek doğru olacaktır. Bu görev de medyaya düşmektedir. Allah, çocuklarımızı her türlü zararlardan korusun." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber