Kocaeli'de otobüs, iş ve hizmet makineleri GPRS ile takip ediliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2011 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüsleri, halk otobüsleri, iş ve hizmet makinelerine uydu takip sistemi (GPRS) taktı. Araçlara takılan bu sistem sayesinde günlük çalışmalar izlenebiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bazı kurum ve kargo şirketleri tarafından da uygulanan ve pek çok açıdan fayda sağlayan uydu destekli araç takip sistemi kullanmaya başladı. Uygulamayla bu alandaki hizmetlerin hızlı ve sistematik bir şekilde kontrollü yapılabilmesi sağlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na bağlı bin 350 halk otobüsü, 127 belediye otobüsü ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı 265 iş ve hizmet makinesinde uydu takip sistemi yer alıyor. Kocaeli'nde ilk kez uygulanan sistem, araçlara takılan GSM operatörleri destekli takip cihazıyla çalışıyor. Kurulan bir operasyon merkezi kanalıyla takip edilen araçların günlük çalışmaları izlenebiliyor. Ayrıca, merkez, acil durumlarda hızlı bir şekilde yönlendirme de yapabiliyor. Bu sayede hizmetler hızlı bir şekilde yürütülürken, birimler arasındaki koordinasyon da daha sistemli sağlanıyor.

ARACIN PERFORMANSI ÖLÇÜLÜYOR

Araçların yer ve hız bilgileri, cihazlar yardımıyla kurulan bu sistemde bilgisayar ortamında toplanıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı tüm araçlar, anlık olarak kontrol edilebiliyor. Sistemden, araçların gün içerisinde ne kadar çalıştığı, hangi bölgede çalıştığı, çalışma bölgesinin dışına çıkıp çıkmadığı kontrol ediliyor. Kaç km yaptığı, kaç litre yakıt aldığı da sistem sayesinde izlenebiliyor.

Sistem, ilgili araçların tüm güzergâhtaki hareketlerini takip ederek uyarı ve raporlama işlemlerini gerçekleştiriyor. Görevlendirme dışı hareketler sistem tarafından uyarılmakta olup, gerekli işlemler için ilgililere aktarılıyor. Tüm araçların verilen görevleri düzgün bir şekilde yerine getirmeleri sağlanıyor. Tüm araçların gündelik performansı ölçülerek, verimi kontrol ediliyor. Aracın hızı, istikameti, bulunduğu yer, saat kaçta kontak açıp kaçta kapattığı anlık olarak tespit edilebiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Karaosmanoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, "Yaptığımız çalışmalarda iş verimliliği ve kalite çok önemli. Makine parkımızı ekonomik ve verimli şekilde kullanmaya dikkat etmeliyiz. Personelimizin eğitimine de önem veriyoruz. Büyükşehir ve Fen İşleri, adeta bir eğitim yuvası, bir okul gibi olmalıdır. Önceliklerimizi iyi belirleyip, hizmetlerimizi buna göre yönlendirmeliyiz. Yaptığımız her hizmet bize ayrı bir mutluluk veriyor. İşimize, sevgimizi ve gönlümüzü katarak çalışıyoruz. Tüm çalışanlarımız bizim için çok değerlidir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber