Minare için referanduma gidilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2011 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Edremit'in Cennetayağı Mahallesi'nde bir apartmanın zemin katında bulunan mescidin tam karşısındaki boşluğa minare yapılması için referanduma gidilecek. Edremit Belediyesi'nin yapacağı referandumda çıkan sonuca göre hareket edilecek.Cennetayağı Mahallesi sakinleri minare yapılıp yapılmaması konusunda ikiye bölündü. Bu konuda Edremit Belediye Meclisi'ne iki ayrı dilekçe verildi. Mahalle sakinlerinin bir kısmı mescidin bulunduğu binanın karşısındaki boş alana bir minare dikilmesini isterken, diğer grubun verdiği dilekçede ise minareye gerek olmadığı görüşü bildirildi.

Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen ekim ayı olağan meclis toplantısı gündeminde görüşülen minare dilekçeleri için Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, bir araştırma yapılıp ardından da o mahalledeki seçmenlerin katılımıyla mini bir referanduma gidilmesini önerdi. Meclis tarafından oylanarak kabul edilen öneri ile Cennetayağı Mahallesi seçmenleri Ülkü Tepe'de bulunan Türkiye'nin en büyük Amfi Tiyatrosu'na davet edilecek ve burada mahalle sakinlerine minare yapılsın mı, yapılmasın mı diye sorulacak.

Cennetayağı Mahallesinde minare için vatandaşlardan gelen iki ayrı görüşü içeren dilekçelerin meclis gündeminde görüşüldüğü esnada kısa bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, "Biz burada birkaç kişinin talebine göre hareket edersek yanlış olur. Bu nedenle üç kişinin istediği, 5 kişinin istemediği bir konuda karar vermek yerine toplayalım bu mahallenin seçmenlerini ve bir referandum yapalım. Mahalleliye soralım bakalım mahallelerinde minare yapılmasını istiyorlar mı istemiyorlar mı? Açık demokrasinin en güzel örneği olarak Ülkü Tepe'de bulunan Türkiye'nin en büyük Amfi Tiyatrosu'nda mahallelinin katılımıyla bir referandum yapalım ve burada soralım. Buradan çıkan sonuca göre hareket ederiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber