İhalelere fesat karıştıran 10 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin temizlik ve güvenlik ihalelerine tekel oluşturarak fesat karıştırdıkları iddiası üzerine başlattığı operasyonda 10 kişi tutuklandı. Polis tarafından gözaltına alınan 30 kişiden 9'u, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Demir tarafından, 11'i ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İhaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla Nöbetçi Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 21 şüpheliden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin, bazı kamu kurumlarının ihalelerine de ''fesat karıştırdıkları'' öne sürülüyor. Ayrıca tutuklananlar arasında şebekenin lideri olduğu öne sürülen güvenlik şirketi sahibi M.B ile bir üniversitenin döner sermaye müdürü S.Y.'nin de bulunduğu belirtiliyor.

Emniyetin şüphelilerle ilgili araştırmaları ilginç bağlantıları da gün yüzüne çıkardı. Çetenin, Ankara Numune Hastanesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Zonguldak Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi'nin temizlik ve güvenlik işleri ile ilgili yapılan birçok ihalesine taraf olduğu tespit edildi. Ayrıca şebekenin ihaleler için birden fazla şirketin girmesiyle oluşabilecek açık ihalelere de engel olduğu sonucuna varıldı. Şebekenin kurum içerisinde kurdukları bağlantılarla da bunu sağlama aldıkları bilgisine ulaşıldı. Şebekenin kurum içerisindeki bağlantılarıyla ihale şartları ve gerekçeleri ile ilgili de dışarıya bilgi sağladığı kaydedildi. Ayrıca ismi geçen kişilerin bu kurumlara yıllardır iş yaptığı da ortaya konuldu. Bunun yanı sıra tutuklulardan birinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde (SHGM) görev yaptığı da belirlenirken, diğer şüphelilerin ise şirket çalışanı ve sahibi olduğu belirtildi. Ayrıca şebekenin İller Bankası, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi Hastanesi, Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu, Sağlık Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TCDD, Dışişleri Bakanlığı'na ait 2007-2010 yılları arasındaki temizlik güvenlik ve veri kontrol işletmenliği ihalelerine fesat karıştırdığı da tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber