Sağlık Bakanlığında, becayiş sıkıntısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber mertenes tarafından yazılmıştır

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 29. maddesinde ?Aynı hizmet bölgesi illerde aynı unvan ve branşta görev yapan personel, il müdürlükleri vasıtası ile müracaatları ve Bakanlığın uygun görmesi halinde karşılıklı olarak yer değiştirebilirler.? denilmektedir.

Becayiş işlemleriyle ilgili sorun yaşayan üyelerimizin yaşadıkları sıkıntılara bu başlıkta bizzat şahit oluyoruz.

Becayiş işlemlerinde ?aynı hizmet bölgesi iller? şartı hiçbir maddiyat gözetmeden amaçları yalnızca ailelerine daha yakın yerlerde görev yapmayı isteyen personel için bu uygulama büyük sorun ve problem oluşturmaktadır. Konu ile ilgili tarafınıza birçok başvuru olduğunu tahmin etmekteyiz. Öncelikle mağdurların göz önünde bulundurularak başka bir formül geliştirilmesini istemekteyiz. Örneğin;

1- Becayiş için yılın belli dönemlerinde belli bir süre ile ( 2?3 ay gibi) aynı hizmet bölge farkı olmadan becayiş hakkı verilemez miydi?

2- Becayiş yapan personele(özür durumlular hariç) bu hak yalnızca 1 defaya mahsus verilerek gerçek mağdurların bu durumu giderilerek ve böylelikle para için yapanların önüne geçilemez miydi?

Becayişlerde yaşanan diğer bir sorun ise aynı hizmet bölgesi illerde aynı unvan ve branşta görev yapsalar da bu sefer de döner sermaye/ taşra kadro sorunu yaşamaktadırlar. Becayiş talebinde bulunan personelin, becayiş talepleri bir tarafın döner sermaye karşı tarafın genel bütçe olduğu için ret edilmiştir. Her ne kadar 'kadrolu' sicili verilmiş olsa da, bu personel, maaş, döner sermaye, çeşitli kesintiler ve özlük hakları gibi durumlarda ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bakanlığın, bir an önce yanlıştan dönüp, tüm personeli eşit şartlarda, 657/4- a taşra teşkilâtına geçirmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber