Operasyonu maça benzeten haberlere RTÜK'ten ceza

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ekim 2011 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEVİN BİLGİN

RTÜK, terör haberlerine bir ceza daha verdi.

Flash TV'de yayınlanan haberde TSK'nın PKK kamplarını vurması maç gibi aktarılınca, kanal uyarı cezası aldı. Yayınlanan haberde kampların vurulma anı spiker tarafından, ?Goll, ve bir milli maç, PKK yuvaları, Kandil ve Zap'ta savaşan şahinlerimiz tarafından vuruluyor? sözleri dikkat çekmişti. RTÜK, oybirliğiyle aldığı kararda, söz konusu haberde TSK'nın PKK kamplarını vurmasına ilişkin haberin milli maça benzetildiğini ifade etti.

Efekt ve müziğe yer verilemez

Kararda: ?Haber doğallığın dışında abartılı ve ciddiyetten uzak bir şekilde kurgulanmış, ses ve görüntü efektleri kullanılmıştır. 8. maddeye göre ?haberin verilişinde abartılı ses ve görüntüye doğal sesin dışında efekt ve müziğe yer verilemez' hükmünü ihlal ettiğine karar verilmiştir? denildi.

RTÜK: ?Son dakika' haberi bilgi kirliliği

RTÜK'ten yayın kuruluşlarına giden bilgi notunda, ?Söz konusu olayda yeni gelişmeler yaşanmıyorsa, canlı yayın kesilip normal yayına dönülmeli. İzleyicilerde korku, yılgınlık ve paniğe sebep olabilecek sansasyonel ?Son Dakika' altyazılarından kaçınılmalıdır? ifadelerine yer verildi. Şehit haberleriyle ilgili de, ?Hayatını kaybedenler yetkililer tarafından ailelerine bildirilmeden önce, isimleri açıklanmamalı, acılı aile bulunup ekranlara taşınmamalıdır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber