Hemşirelik öğrencileri insanlık dersi verdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te kapalı olan alt geçit nedeniyle yolun karşısına yaya geçidinden gitmek isteyen 65 yaşındaki Razaman Akbulut'a, Halim B.'nin kullandığı taksi çarptı. Yaralı halde yolda yatan Akbulut'un yarımına İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri koştu.

İstanbul Fatih'te kapalı olan alt geçit nedeniyle yolun karşısına yaya geçidinden gitmek isteyen 65 yaşındaki Razaman Akbulut'a, Halim B.'nin kullandığı taksi çarptı. Bu sırada ambulans gelene kadar, bir öğrenci yurdunda kalan İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri yaralı Akbulut'a yardım etti. Öğrenciler, "Yaralıya uygun yatış pozisyonunu verdikten sonra 20 dakika ambulans bekledik. Hastanelerin yoğun olduğu bir cadde ambulansın geç gelmesi çok vahim" dedi. Kazayı gören vatandaşlar ise, metro alt geçidinin kapandıktan sonra yaya geçidindeki trafik ışıkları sinyalizasyonun hemen devreye girmediğini ve kazaların meydana geldiğini söyledi

Vatandaşların iddiasına göre trafik ışıklarındaki sinyalizasyon sorunu nedeniyle meydana gelen şöyle gelişti:

Saat 00.45 sıralarında Topkapı-Ulubatlı durağından karşıya geçmek isteyen Ramazan Akbulut (65), metro yaya geçidinin kapalı olduğunu görünce, Vatan Caddesi üzerindeki yaya geçidine yöneldi. Ancak saat 01.00-06.00 saatleri arasında yaya geçidi trafik ışıkları sinyalizasyonu devreye girdiği için Akbulut, kontrollü olarak caddenin karşısına geçmek istedi. Bu sırada 34 TCV 62 plakalı taksisiyle aldığı yolcuyu Aksaray istikametine götüren Halim B. bir anda karşısına çıkan yaya sağ ön tampondan çarptı. Kazanın olduğunu gören vatandaşlar yaralıyı sadece seyrederken, bir öğrenci yurdunda kalan İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri hemen olay yerine koştu. Yaralıya ilk müdahaleyi yaparak sakinleştirilen öğrenci Fatma Güzelyurt, ambulans gelene kadar da yaşlı adamın bir an olsun elini bırakmayarak moral verdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ramazan Akbulut'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazaya karışan taksi çekiciyle olay yerinden kaldırılırken, sürücü Halim B. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bu sırada yolun karşısına geçmek isteyen ve hızla giden araçlar nedeniyle zorluk çeken bir vatandaşın olimpiyatlardaki sporcuları aratmayan koşusu da objektiflere yansıdı

Kahmaran öğrenciler duygulandırdı

Yerde yatan yaralıya yardım yapılmadığını gören hemşirelik öğrencisi ateşler içinde yattığı yatağından kalkarak kazazedeye yardım etti. Yaralıyı uygun yatış pozisyonuna getiren ve nabzını kontrol eden 22 yaşındaki öğrenci Ayşe Oğuz, "Yaralıya ilk müdahaleyi yaptım. Sağ alnında açık yara vardı. Bu sırada ambulansı aradık. Biz olay yerine geldikten 20 dakika sonra ambulans geldi. İstanbul'da ve dört tarafı hastanelerle çevrili olan bir caddeye ambulansın bu kadar geç gelmesi çok üzücü. Yaklaşık 250 metre ileride bir hastane var, yolun karşısında başka bir hastane daha var. Allah'tan yaralının durumu çok ciddi değildi. Ama iç kana geçiriyor olması durumunda geç gelen ambulans nedeniyle yaralıyı kaybedebilirdik" dedi.

Üst geçit istiyoruz

Başka bir öğrenci ise yurdun önünde bulunan metro alt geçidinin kapalı olması nedeniyle akşam saatlerinde staj dönüşü ölüm tehlikesi atlattıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Metro alt geçidinin kapalı olması ve yaya geçidindeki trafik ışıklarının da saat 01.00 da devreye girmesi öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin hayatını tehlikeye atıyor. Yurt, hastane gibi kamu binalarının çok olduğu Vatan Caddesi'nde bir üst geçidin bulunmaması insanların hayatını tehlikeye atıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber