Türkiye LYS birincisi, ilk bursunu depremzedelere bağışladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'ndan mezun olan İzmir Körfez Dershaneleri öğrencisi olan, Türkiye LYS birincisi ve YGS ikincisi Deniz Çağıl, "İlk Başbakanlık bursumu depremzedelere bağışlıyorum." dedi. Çağıl ile Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu mezunu ve Türkiye OYP ikincisi Emre Kızıltuğ için ödül töreni düzenledi. Dershane tarafından Çağıl'a 2012 model otomobil, Kızıltuğ'a ise 5 bin lira hediye edildi. Dershanenin Çankaya şubesindeki törene İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Ramazan Duman, Özel Yaman Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Milli Eğitim şube müdürleri, dereceye giren öğrencilerin velileri ve öğretmenleri katıldı.

Burada konuşan Vali Kıraç, özel okuların önemine değinerek, Yamanlar Eğitim Kurumları ve Körfez Dershaneleri'ne eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. Kıraç, İzmir'in her konuda olduğu gibi eğitimde de Türkiye'de ilk 10'da olması için çalışıldığını söyledi. Devletin özel eğitime destek için gerekli çalışmaları yaptığının altını çizen Kıraç, Türkiye'deki özel okul sayısının, Rusya'nın bile çok gerisinde kaldığını vurguladı. Kıraç, "İzmir, hayata insan hazırlama felsefesini kendisine örnek almıştır. Deniz ve Emre kardeşlerimizin sevinçlerini paylaşarak kutluyorum. Daha önce Deniz'le birkaç kez görüşmüştüm, Emre'yle ise burada buluştuk. İzmir, eğitimde başarısını sabitlemek ve istikrarı yakalamak adına son yıllarda büyük bir gayret içine girdi. Yüksek öğrenim giriş sınavlarında Türkiye 12.'liğini yakaladık. Mesleki eğitimdeki okullaşma oranının yüzde 55'lere geldiği ve Türkiye'de bu alanda en yüksek rakamların görüldüğü iliz." şeklinde konuştu. Vali Kıraç, terör saldırıları ve depremin ardından ülke olarak büyük acılar yaşandığını belirterek, "Bu tür başarı hikayeleri ve ödül törenleriyle yüzümüz bir nebze olsun gülüyor. Türkiye genelinde başarı gösteren iki öğrencimizi, ailelerini ve eğitimlerine katkıda bulunan herkesi kutluyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Üye de İzmir'in Türkiye geneli başarı sıralamasında 12. olduğunu, ilk 10'a girmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Üye, "Kentlerde eğitim öğretimdeki başarılarda, dershanelerin payı son derece büyüktür." diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü tercih eden Deniz Çağıl ise bir sürpriz yaparak, Başbakanlık tarafından kendisine ödenen bursun ilk taksidini, Van depreminde zarar gören vatandaşlara bağışlayacağını açıkladı. Çağıl, "Elde ettiğim başarıda, kendi çabalarım kadar ailemin ve öğretmenlerimin de payı son derece büyük. Onların çabası ve desteği olmadan hiçbir öğrencinin böyle bir başarı elde etmesi mümkün değil. İlk Başbakanlık bursumu depremzedelere bağışlıyorum." dedi.

Ardından Emre Kızıltuğ, 5 bin iralık çekini İl Milli Eğitim Müdürü Üye, Deniz Çağıl ise otomobilinin anahtarını Vali Kıraç'ın elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber