10 Kasım 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 10 Kasım 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve devlet erkanı, saat 09.05'te Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunacak.

- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane'de düzenlenecek Atatürk'ü anma töreni, saat 10.00'da Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, saat 09.00'da Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek Atatürk'ü anma törenine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Orta Doğu Teknik Üniversitesi, saat 09.20'de düzenlenecek Atatürk'ü anma töreninde Müntaz Soysal konuşmacı olarak katılacak.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi, saat 13.30'da Atatürk'ü anma haftası dolayısıyla "Atatürk ve Cephe Fotoğrafları sergisi" açılışını yapacak.

- İşçi Partisi, saat 09.05'te Zafer Meydanında bir araya gelerek Anıtkabir'e yürüyecek.

- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Atatürk Anıtı'nda saat 08.45'te, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 73. yıldönümü dolayısıyla düzenlencek anma törenine katılacak.

- Dolmabahçe Sarayı Atatürk Odası'nda saat 08.50'de Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 73. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlenecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına 1.Ordu Komutanlığı'ndan Topçu Albay Konuralp, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 09.30'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 73. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek anma töreni katılacak.

- Halk Cephesi, Çağdaş Hukukçular Derneği/Beyoğlu'nda saat 13.00'te, Van ve Erciş'teki incelemelerin ardından izlenimleri aktarmak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Asfiksi Hastası 3 aylık Bebek Sudenaz, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde MR'ı altında çekilecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile oynanacak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Play-off ilk maçı öncesinde Swissotel The Bosphorus'ta bir basın toplantısı düzenleyecek. Hollandalı teknik adamın yanı sıra bir futbolcunun da katılacağı toplantı, saat 12.00'de Neuchatel Salonu'nda yapılacak.

- A Milli Takım, Hırvatistan ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası Play-off maçlarının hazırlıklarını saat 17.00'de Fiyapı İnönü Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Hırvatistan Milli Takımı'nın Türkiye'de yapacağı ilk ve tek antrenman saat 19.30'da Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilecek ve bu idmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olacak.

- Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Slaven Bilic ile Hırvat futbolcuların katılacağı bir basın toplantısı saat 19.00'da Türk Telekom Arena'da düzenlenecek.

- Ümit Milli Takım, 2013 UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup'taki altıncı maçında İtalya ile karşılaşacak. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak maç saat 18.00'de başlayacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 11.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında, Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı basına açık antrenmanla sürdürecek.


10 Kasım 2011 Perşembe

Van'da dün akşam meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları takip ediliyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, deprem bölgesindeki incelemelerini sürdürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Ankara'daki anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda tören düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak. Atatürk için Dolmabahçe Sarayı, Taksim Cumhuriyet anıtı ve Şişli Atatürk Evi'nde de törenler yapılacak. (09.05/09.30)

Demokrat Parti, Atatürk'ü ölümünün 73. yıldönümünde sevdiği türkülerle anacak. 09.00

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından '4. Atatürk'e Saygı Yürüyüşü' düzenlenecek. (12.00)

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında yurtdışındaki temsilciliklerde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde yeni doğurdukları bebekleri istemeyen anneler için, doğumevinin yanında ?Baby-Box' isimli özel kutular oluşturuldu. Yaygınlaştırılması planlanan sistemle istenmeyen çocuklar devlet kontrolüne alınacak.

Rusya'nın Uzakdoğu bölgesinde aç kalan ayılar, otobanda yol keserek araç sahiplerinden gıda istiyor. Şoförlerin verdiği gıdalarla beslenen ayılar tehlike oluştururken, bir kısım sürücülerin ayıları elleri ile beslemeleri dikkat çekiyor.

SPOR

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Swissotel'de basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Slaven Bilic, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. (19.00)

AA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber