SPK'da değişim: 4 başkan yardımcısı görevden alınıyor

Haber Giriş : 07 Mayıs 2005 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adeta devrim niteliğinde bir yenilenme sürecine giren Sermaye Piyasası Kurulu'nda yönetim, beş başkan yardımcısından dördünün görevden alınması için harekete geçti.

Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) tepeden tırnağa değişim rüzgarı esmeye başladı. Bir süre önce bazı daire başkanlıklarında yapılan görev değişimi ve rotasyonların şimdi de SPK'nın başkan yardımcılıklarına sıçradığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Doğan Cansızlar Başkanlığı'ndaki SPK Yönetim Kurulu, beş (geçici atama dahil) SPK Başkan Yardımcıları'ndan dördünü görevden almak için harekete geçti. SPK'da kararname ile atanan başkan yardımcılarının görevden alınabilmeleri için ya istifa etmeleri ya da yönetim kurulunun yeni bir kararname hazırlayarak görevden alma girişimini başlatması gerekiyor. SPK yönetiminin işte bu iki seçeneği kullanarak değişim rüzgarını estirmeye başladığı belirtiliyor. Bu çerçevede SPK Başkan Yardımcıları'ndan Hülya Kemahlı haricindeki, Sinan Alp, İbrahim Kubilay Temuçin, Ufuk Bodur ve Abdullah Cengiz Makas'ın görevden alınmaları için yönetimin gerekli prosedürlere uygun biçimde çalışmalara başladığı ileri sürülüyor.

İLK İSTİFA MAKAS'TAN GELDİ
Göreve geçici olarak atanan Abdullah Cengiz Makas'a başkan yardımcılığını bırakması için bir daire başkanlığı önerildiği ancak Makas'ın bu teklifi kabul etmeyerek istifa ettiği belirtiliyor. SPK Başkan Yardımcıları'ndan Sinan Alp, İbrahim Kubilay Temuçin, Ufuk Bodur için ise SPK Yönetim Kurulu'nun kararname çıkarma hazırlığında olduğu iddia ediliyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber