Diyarbakır'da kepenk kapatmayan esnafa saldırdılar: 1 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2011 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri'de gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 2 teröristin cenazesini, Diyarbakır'da törenle gömmek isteyen örgüt yandaşları, kepenk kapatmayan bir markete saldırdı.

Bağlar'da dükkânların kapatılması için KCK tarafından yoğun olarak esnafa baskı uygulandı. Yenişehir Mezarlığı'ndaki cenazeleri Bayramoğlu Camii'ne getirip buradan yine aynı mezarlığa götürmek isteyen BDP'li vekiller, yürüyüşle ilgili polisle tartıştı. Polis, terör örgütü PKK'nın flamaları ve bayrağının indirilmemesi ve olay çıkarılması halinde yürüyüşe izin vermeyeceğini belirtti.

BDP Diyarbakır milletvekilleri Emine Ayna ve Leyla Zana, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata yürüyüşe izin verilmesini istedi. Grubun dağılmadığını gören polis, müdahalede bulundu. Kaçan grup, bir süre sonra ara sokaklarda olay çıkarmaya başladı. Bağlar ilçesindeki Lezgin Avcı Caddesi üzerinde bulunan Ensar Market'in açık olmasına öfkelenen grup, markete saldırdı. Olay sırasında 10 vatandaşın bulunduğu markette 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. Polis, Bağlar'da olay çıkarılması ihtimaline karşı gecenin ilerleyen saatlerine kadar geniş güvenlik önlemleri aldı. MEHMET ŞÜKRÜ OCAK DİYARBAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber