11 asker ve polisin katilleri yakalandı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de Özel Harekat polisinin desteği ile yakalanan 7 teröristin, Hatay Dörtyol'da 6 askeri, İskenderun'da 4 polisi, Antalya'da da bir astsubayın şehit ettikleri belirlendi. Terörist grubun, Antalya başta olmak üzere turizm bölgelerinde PKK adına saldırı yapmak amacıyla Kuzey Irak'tan gönderildikleri belirlendi.

Emniyet istihbaratı, bölücü terör örgütünün, Antalya'daki 7 kişilik terörist gruba, 'Antalya'dan ayrılarak Amanos kırsalında faaliyette bulunup eylem gerçekleştirmesi' talimatını verdiğini tespit etti. Alınan istihbaratı değerlendiren emniyet istihbaratı kimliklerini tespit ettiği 7 kişilik terörist grubun Amanos kırsalına gitmek için bir kamyonet ayarladıkları bilgisine ulaşınca harekete geçti. Terörist grubun Hatay Dörtyol - İskenderun ve Antalya saldırılarına katıldığı belirlenirken, grup içerisindeki teröristlerin Hatay Dörtyol'da 6 askeri ve Hatay İskenderun'da 4 polisi şehit edilmesi olaylarının yanı sıra teröristlerin Antalya'da 30 Eylül ve 2 Ekim'de gerçekleştirilen saldırılarla bağlantılı olduklarını tespit edildi. Emniyet İstihbaratı 7 kişilik terörist grubu Antalya'dan Amanos kırsalına götürmek üzere, Mersin'den bir kamyonetin hareket etmesi, buna Antalya'dan da bir panelvan aracın eklenmesi üzerine güvenlik güçleri Mersin'in Aydıncık ilçesi girişinde iki aracı durdurdu. 7 terörist, silahlarıyla birlikte yakalandı. Teröristlerle birlikte patlayıcı, patlayıcı düzeneği ve mühimmat da ele geçirildi. Teröristlerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 3 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet M-16 uzun namlulu silah, 8 adet el bombası, 1 adet Glock-19 marka tabanca, 4 adet sırt çantası, 17 adet Kaleşnikof marka silaha ait dolu şarjör, 6 adet M-16 uzun namlulu silaha ait dolu şarjör, 2 adet tabancaya ait dolu şarjör, ele geçirilen silahlara ait bol miktarda fişek, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü, dürbün, 2 adet el telsizi, 1 adet sırt telsizi, 1 adet navigasyon cihazı, Antalya haritası, 1 adet cep telefonu, 1 adet radyo, 6 adet Leşker olarak tabir edilen ve örgüt mensuplarının kırsal alanda giyindikleri kıyafet, 4 adet tulum, bol miktarda doküman, yaşam malzemesi, tıbbi malzeme, kablo, pil, bıçak ve testere ele geçirildi. Ayrıca yakalanan teröristlerin yer göstermesi neticesinde de gömülü halde, 650 gram A-4 plastik patlayıcı, 3 adet bomba düzeneğinin yanı sıra, 28 adet elektrikli fünye ve çok sayıda tabanca ve fişeğin bulunduğu malzemeler ele geçirildi. Gömülü halde 650 gr. A-4 plastik patlayıcı madde, 3 adet patlayıcı düzeneği, 28 adet elektrikli fünye, 1 adet M-16 uzun namlulu silah, 1 adet Baretta marka tabanca, 1 adet elektronik bomba düzeneği, 9 adet el bombası, 9 adet M-16 şarjörü, 2 adet tabanca şarjörü, 2 adet çok sayıda M-16 fişek bulunan bidon, 1 adet yaesu marka el telsizi ve anteni, 1 adet seyyar güneş enerji paneli, 1 adet sırt çantası, 10 metre çok telli uzatma kablosu bulundu.

Yakalanan 7 PKK'lı teröristin Fırat Siverek Kod isimli Kenan Yıldızbakan (39), Erdal Zaza Kod isimli Bayram Daimi (26), Özgür Kod isimli Barış Kızılçay (22), Sefkan Amed Kod isimli Cengiz Nergiz (23), Mehmet Ataman (22), Musa Ataman (28) ve Mehmet Şah Çetinkaya (30) olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber