Van depremzedelerinin başka illere nakline dair AFAD genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TC

BAŞBAKANLIK

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI

GENELGE

Sayı : B.02.1.AAD.0.11.00.00/271/7297 14.11.2011

Konu: Van depremzedeleri

Van'da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından kış şartlarına dayanıklı geçici ve kalıcı barınma mekânlarının tamamlanması zaman alacağından, kendi imkanları ile başka bir yerde iaşe ve ibate imkanı sağlayamadığı anlaşılan depremzede vatandaşlarımızın diğer illerdeki kamuya ait sosyal tesislere geçici olarak nakli planlanmaktadır.

Bu çerçevede;

1- Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislere nakledilmek isteyen kişilerin tespiti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilecek ve oluşturulan listeler, kapasite bildiriminde bulunan illere göre planlama yapılarak ivedilikle ilgili Valiliklere gönderilecektir.

2- Depremzede vatandaşlarımızın nakilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı planlamaları doğrultusunda ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinatörlüğünde, talep edilecek ihtiyaçlara göre her tür ulaşım aracından istifade edilmek suretiyle sağlanacaktır.

3- Depremzede olunduğuna dair belge, nakledilecek kişiler için Van Valiliği tarafından düzenlenecek ve nakil esnasında bulundurulmasına yönelik gerekli tedbirler alınarak kontrolleri sağlanacaktır.

4- Her ilde konu ile ilgili olarak görevlendirilecek vali yardımcısının başkanlığında karşılama bürosu oluşturulacak ve vatandaşlar, bekletilmeksizin sosyal tesislere yerleştirilecektir. Görevlendirilen personelin iletişim bilgileri [email protected] adresine bildirilecektir.

5- Sosyal tesislerde ısınma, üç öğün yemek imkanı v.b. tüm temel ihtiyaçlar sağlanacaktır.

6- Toplu olarak gönderilen veya kendi imkanları ile giderek valiliklerde oluşturulan karşılama bürolarına başvuran vatandaşların adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinden kayıtlarına bakılacak, yalnızca depremin etkilediği Van merkez ilçe ve köyleri ile Erciş ilçe merkez ve köylerindeki adreslere kayıtlı olanlara yer verilecektir.

7- İlk ve orta eğitime devam eden öğrencilerin, nakledildikleri bölgedeki okullara misafir öğrenci olarak kaydedilmeleri, aynı zamanda taşımalı eğitim ve yemek imkanlarından da yararlandırılmaları sağlanacaktır. Yarışma sınavı neticesinde yerleşen öğrencilerin denk eğitimi almaları hususunda Milli Eğitim Bakanlığınca gerekli tedbirler alınacaktır.

8- Depremzede vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalandırılmaları hususunda Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca gerekli tedbirler alınacaktır

9- Depremzede vatandaşlara, nakledildikleri illerde verilecek hizmetlerin sağlanması amacıyla, ilgili Valiliklerce Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanları kullanılacaktır.

10- Yönetimi bakanlıklara ait sosyal tesisler için gerekli personel süratle illere intikal ettirilecektir.

Bilgi ve gereğini önemle rica ederim.

Beşir ATALAY

Başbakan Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber