Türk Kızılay'ı 'Konteyner ev' kampanyası başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Kızılay'ı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Fatih Ayhan Ballı, Türk Kızılayı tarafından deprem bölgesine 2 bin konteyner ev ve Mevlana evi gönderildiğini, bu evlerin kurulumunun sürdüğünü belirterek, ''Fakat bu sayı yetersiz olduğu için Türk Kızılayı Türkiye genelinde bir 'konteyner ev' kampanyası başlattı'' dedi.

Ballı, Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Kızılay tarafından Türkiye genelinde Van'daki depremzedeler için ''konteyner ev'' kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

Van'da meydana gelen depremler sonrasında Erciş'te açıkta kalan vatandaşın olmadığını, ancak hava koşullarının ağırlaşması nedeniyle Kızılay tarafından bölgeye 2 bin konteyner ev ve Mevlana evi gönderildiğini ifade eden Ballı, gönderilen evlerin kurulumunun sürdüğünü, hazır hale getirilenlere vatandaşların yerleştirildiği kaydetti.

Ballı, şunları söyledi:

''Fakat bu sayı yetersiz olduğu için Türk Kızılayı Türkiye genelinde bir 'konteyner ev' kampanyası başlattı. Türk Kızılayı'nın vermiş olduğu çadırlar geçici barınma için kurulmuştur, bunlar kalıcı barınma için değildir. Şu anda bölgeye 73 bin çadır Van ve Erciş olmak üzere Kızılay tarafından sevkıyatı yapılmıştır. Çadırlarda hava koşullarının ağırlaşması, kışa rastlamasından dolayı vatandaşlarımızı çadırlardan çıkartıp konteynerlere yerleştirmeye başladık.''

Bölgede kurulacak konteyner evlerde iki oda, mutfak, tuvalet ve banyo bulunması gerektiğine dikkati çeken Ballı, bu şekildeki konteynerleri bağışlamak isteyen vatandaşların Kızılay ile irtibata geçebilecekleri gibi, direkt götürmek isteyenlere bölgede Kızılay yetkililerin yardım edebileceklerini bildirdi.

Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğüne bağlı Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Tunceli'den ve 93 ilçeden başlatılan ''konteyner ev'' kapmayası kapsamında destek beklediğini ifade eden Ballı, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Tahmin ettiğim kadarıyla iki odalı konteynerler şu anda 10 bin lira civarında diye düşünüyorum. Bunun akabinde Mevlana evi dediğimiz, bizim afetlerde kurduğumuz evler 4 bin lira civarında. Bu kampanya ile ilgili illa kendileri gücü yetmiyorsa alacağım diye düşünmesinler. Bu kampanyaya ne olursa, gönüllerinden ne koparsa destek vermelerini bekliyoruz. Bunların nakliyesinde de herhangi bir sıkıntı olmaz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber