Depremzedelerden yurt ücreti alınmayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2011 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlığına bağlı Van'daki Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kalan 3221 öğrenciden Ocak 2012'ye kadar yurt ücreti alınmayacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yurt ücreti alınmayacak öğrencilerin sadece Van'daki öğrenciler olmayacağını belirterek, ailesi Van'da ikamet eden, Türkiye'nin diğer bölgelerindeki yurtlarda kalan 2 bin 183 öğrenciden de 2011 yılı sonuna kadar yurt ücreti istenmeyeceğini açıkladı.

NTV'de katıldığı bir canlı yayın programında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlığının deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurban Bayramı öncesi Van'a giderek bakanlığının bölgedeki faaliyetlerini yerinde denetleyen Bakan Kılıç, deprem öncesi yapılan planlamada 300 kişi kapasiteli olarak düşünülen öğrenci yurdunun kapasitesini deprem nedeniyle 600'e çıkaracaklarını ifade etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan bilgilere göre, Van'daki yurtlarda bin 687'si kız, bin 534'ü erkek olmak üzere toplam 3 bin 221 öğrenci kalıyor. Bu öğrencilerden yıl sonuna kadar yurt ücreti alınmayacağı gibi ikametgâhı Van'da bulunan ve Türkiye'nin başka bölgelerinde okuyan öğrencilerden de yıl sonuna kadar yurt ücreti talep edilmeyeceği ifade edildi. Bu öğrencilerin sayısı 2 bin 183 kişiyi buluyor.

Öğrencilerden barınma ücreti olarak 99 TL, yüksek standartlı yurtlarda ise 108 ila 189 lira arasında barınma ücreti alınıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, depremden hemen sonra bölgedeki tüm tesislerini depremzedelerin kullanımına açmıştı. Van'daki stadyum çadır kent olarak kullanılırken, Erciş'teki spor salonu ise sahra hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber