Şahin: Türkiye'de jandarma ve polis artık farklı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2011 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Farklı bir jandarma, farklı bir polis var, Türkiye'de artık. İşkencenin tarih olduğu, yok edildiği bir Türkiye ve o Türkiye'nin güvenlik güçleri var, artık" dedi.

Şahin, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Se ğmenler ve Karapürçek polis merkezi amirliklerinin yeni hizmet binalarının açılışına katıldı.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda hızla kalkınan bir ülke olduğunu belirterek, başaran bir milletin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dünyada yer alan iddialı ülkelerin sıkıntı yaşadığı bir dönemde, Türkiye'nin büyüme trendinde yol almasının, dünyanın dikkatini çektiği belirten Şahin, "Büyüyen bir Türkiye, huzurunu sağlamaya kararlı, inat içinde olan bir Türkiye'deyiz. Büyüyen, kalkınan, çağdaş Türkiye'nin bugün burada, Ankara'da, Altındağ'da yeni örnek bir eserinin açılışı vesilesiyle bir aradayız" diye konuştu.

Türkiye'de her alanda gelişme hamlesi gerçekleştirildiğini, devletin bütün kurumlarının büyük bir dikkat ve tasarruf anlayışı içinde hareket ettiğini dile getiren Şahin, devlet ve milletin paralel bir yolculukta olduğunu kaydetti.

Şahin, Türkiye'de artık hayatın hiçbir alanının ihmal edilmediğini belirterek, "Türkiye'de devletin millete bakışı, milletin devlete olan ilgisi ve güveni, düne göre çok daha farklı, çok daha medeni ve çağdaş bir buluşmayı gerçekleştirmiş, yakalamış durumdayız. Bu hepimizin başarısı, herkesin başarısı" dedi.

Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz devleti örselemeden, devletin otoritesini, saygınlığını zedelemeden ve milletin varlığını, değerini, saygınlığını hiç unutmadan, daha da önemlisi bireyi bir değer olarak dikkate alarak, devlet, millet ve birey gerçeklerini buluşturmak suretiyle herkesin varlığını, kişiliğini ve değerini dikkate alarak bir farklı buluşmayı, bir çağdaş buluşmayı, bir insan buluşmasını gerçekleştirmek suretiyle inanıyorum ki bu başarıyı şimdilik bu seviyede elde ettik.

Ama yetmiyor, yetmeyecek. Daha fazlasını, daha çoğunu inşallah ülke sathında gerçekleştirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu yüzyıl, inşallah Türkiye'nin ve Türk milletinin yüzyılı olacak. Bu yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olduktan sonra öbür yüzyıl inşallah zaten bizim olacak."

-"İşkencenin tarih olduğu, yok edildiği bir Türkiye var artık"-

Bugün hizmete açılan Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının mimarisine dikkati çekmek istediğini belirten Şahin, "Sadece yapmıyoruz, farklı yapıyoruz. İhtiyaca uygun yapıyoruz, çağdaş yapıyoruz. Bahçesiyle, erişim yollarıyla, binanın kullanım fonksiyonlarıyla artık devlet olarak da çok farklı bir yapı anlayışı içerisindeyiz. Devletin mimarisi değişti, mimari anlayışı değişti" diye konuştu.

Polisin, jandarmanın ve güvenlik güçlerinin, artık sadece yapıların ın, binalarının, silah, mühimmat ve teçhizatının değil anlayışının değiştiğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Anlayışıyla değişen bir zabıtamız var artık. Farklı bir jandarma, farklı bir polis var Türkiye'de artık. İşkencenin tarih olduğu, yok edildiği bir Türkiye ve o Türkiye'nin güvenlik güçleri var artık. İşkence bir tarafa, incitici davranışların dahi artık tartışıldığı ve yok edilmeye çalışıldığı, insana saygının esas alındığı, iyi insanla hatalı insanın birbirinden beyazla siyahın ayrıldığı gibi ayırt edildiği bir güvenlik konsepti ve anlayışı var artı k bu ülkede. Sanıktan delile değil, delilden sanığa gidilen, giden bir zabıta, bir güvenlik gücü anlayışı var Türkiye'de artık."

Açılışı yapılan binaların bulunduğu bölgenin de değer kazandığını ifade eden Şahin, "Çinçin'in adı Çinçin kalır mutlaka, ama Çinçin'e bugün değişik bir şey söylemek gerekirse herhalde 'Çilçil' dersek daha uygun olur mu bilmiyorum, Veysel Başkan, ne dersin? Bura artık çilçil sanki bir bölge, her şeyiyle, binalarıyla, arsalarıyla" dedi.

-"Bu milletin önünü hiçbir güç de hiçbir şer güç de bölücü güç de kesemez"-

Ankara'yı ve Türkiye'yi güzelleştirme adına yapılan bütün çalışmalara saygı duyduklarını ve teşekkür ettiklerini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Hep birlikte bu ülkeyi kalkındırmanın sorumluluğu içerisindeyiz. Tek başımıza hiçbirimiz bu sorumluluğun altından kalkamayacağımızın farkı ndayız. Ama bir şeyin de gene farkındayız. Birlikte olursak, el ele olursak, akıllarımızı birleştirirsek, güçlerimizi birleştirirsek bu ülke için bu millet için heyecan duyarsak ve her şey Türkiye için, her şey Ankara için, her şey Altındağ için diyebilirsek, daha da ötelere gidip her şey insanlık için diyebilirsek, makro düzeyde, mikro düzeyde vizyon sahibi olabilirsek olduğumuz gün işte bugündür. Olduk Allah'a şükür. Bunu devam ettirirsek, bu milletin önünde hiçbir güç duramaz. Bu milletin önünü hiçbir güç de hiçbir şer güç de b ölücü güç de kesemez, kesemeyecektir.

Çünkü bu memleketin hudutta bekleyen, içeride konuşlanmış askeri, kanun ordusu, jandarması, Cumhuriyet'in, rejimin timsali bekçisi, polisi olduğu, çağdaş, modern, insan merkezli anlayışa sahip olduğu müddetçe, bu ülkenin dağı da taşı da yaylası da ovası da şehri de köyü de güven ve güvenlik içerisinde olduğu müddetçe biz daha çok işleri inşallah Ankara'da da Türkiye'nin her yerinde de başaracağız. Bu yolda birlikte ilerliyoruz."

-"Suçun önlenmesi faaliyetleri önem kazandı"-

Törende, konuşma yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de artık polisin genel ve klasik görevleri dışında dışında, suçun önlenmesine ilişkin faaliyetlerinin de önem kazandığını söyledi.

Ankara polisinin de Ankara halkının dirlik ve düzenliğinin sağlanması gayretini artırdığını belirten Yüksel, Ankara Emniyeti'nin yapacağı hizmetlerde, meşruiyetten ayrılmayacağını kaydetti.

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, 2011 yılında 70 bin vatandaşa ulaştıklarını, kent güvenlik sisteminin 850 kamerayla hizmete girdiğini, suç oranlarında gözle görüler bir azalma olduğunu, bu kapsamda 2010-2011 döneminde hırsızlık olaylarında yüzde 8 gibi bir azalmanın sağlandığını belirtti.

Çatalkaya, yapılan çalışmalar sayesinde Ankara'nın, dünyanın en güvenli başkentlerinden biri haline getirildiğini ifade etti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de bölgelerinde bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirterek, açılışı yapılan polis hizmet binalarının da bunun bir örneği olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından, İçişleri Bakanı Şahin, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ve Belediye Başkanı Tiryaki'ye plaket verdi.

Daha sonra Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile Seğmenler ve Karapürçek polis merkezi amirliklerinin yeni hizmet binalarının toplu açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber