Okulun çatlayan duvarlarından, bahçe görünüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2011 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki 200 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulunun özellikle merdiven bloklarındaki çatlaklar korkutuyor. Çatlaklardan okulun içinden dışarısı bile görülebilirken bu okulda halen eğitim-öğretime devam edilmesi hem öğrencileri hem öğrenci velilerini hem de öğretmenleri korkutuyor.Van'da meydana gelen depremin ardından bilim adamlarının fay hattı üzerinde bulunan Hatay'a şiddetli deprem uyarılarının ardından ilde gözler okullara ve hastanelere çevrildi.

Hatay'da ilk olarak Kırıkha ilçesinde bulunan yaklaşık 900 öğrencinin bulunduğu Kırıkhan Ticaret Meslek Lisesi okul binasının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile boşaltıldı. Meslek Lisesi ile aynı bahçeyi paylaşan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ise okul içindeki duvar çatlakları, ek yerlerinden ayrılma, merdiven bloklarındaki derin çatlaklara rağmen eğitim-öğretime devam ediyor. Halen 7 derslikte normal eğitim verilen okulda yaklaşık 200 öğrenci çürüyen okulda eğitim öğretime devam ediyor. Okulun merdiven bloklarındaki çatlaklardan dışarısı net olarak izlenebiliyor. Duvarları çatlayan, ek yerlerinden ayrılan, 2 katlı okulun çatı katındaki içe doğru göçmüş duvarları ve sınıflardaki baca yerlerindeki derin yarıklar öğrenci velilerini korkutuyor.

"OKULDAN NUMUNE ALINDI, SONUCU BEKLENİYOR"

Hatay genelinde bilim adamlarının uyarısı ile özellikle okulların deprem riski noktasında kontrollerinin sürdürüldüğünü söyleyen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Kırıkhan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda da mühendislerin incelemede bulunduğunu, alınan numunelerin raporlarının beklenildiğini söyledi. Rapora göre okulun akibeti noktasında karar alınacağını aktaran Tulmaç önlem amaçlı olarak okulda 2'li eğitime geçileceğini söyledi. Halen okulun derin çatlaklarla dolu eski binasındaki 7 dersliğin aynı bahçede yer alan yeni yapılmış 3 derslikli binada eğitime devam etmesi için çalışıldığını aktaran Tulmaç nihayi sonuçla okulun ya tamamen yıkılıp yeniden yapılacağını yada ek desteklerle okulun depreme dayanıklı hale getirileceğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber