Bakan Eroğlu: Orman mühendisi alacağız, detayları Twitter'dan öğrenin

Haber Giriş : 27 Kasım 2011 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılında orman mühendisi, orman endüstri mühendisi ve orman muhafaza memuru alınması için gerekli başvuruları yaptıklarını belirterek, ?Alınacak sayı belli olunca twitter'dan duyururum? dedi.

Kanal 24'te Hakan Çelik'in sunduğu ?Moderatör Haftasonu' programına konuk olan Eroğlu, 2012 yılı için konu ile ilgili olarak hem Maliye hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na mektup yazdığını ifade etti. Hatta bakanlara da orman mühendislerine olan ihtiyacı dile getirdiklerini kaydeden Eroğlu ?Orman mühendisi, orman endüstri mühendisi, orman muhafaza memuru alınması için teşebbüs ettik. Şu an için sayı vermek doğru değil fakat geçmiş yıllara göre ciddi bir sayı talep ettik. Müracaatı yaptım. 2012 yılı başında sayı belli olur. Ben belli olunca twitter'dan duyururum? dedi. Eroğlu, orman mühendislerinin Mayıs'a kadar alınacağını tahmin ettiğini söyledi.

Dünyada ormanlar azalırken bizde artıyor

1 Ocak 2008'de başlatılan Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Seferberliği'nin 2012 sonunda biteceğini hatırlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: ?2012 yılı sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanda yaklaşık 2 milyar adet fidanı toprakla buluşturalım diye karar almıştık. Şu anda bunlar çok hızlı ilerliyor. Hatta koyduğumuz hedeflerin önündeyiz. Ziraat Bankası'nda açtığımız hesaba çok sayıda destek geldi ve biz bunlarla fidan diktik. Bu seferberlik bitince yeni bir seferberlik başlayacak. Dünyada ormanlık alanlar azalırken biz de her geçen yıl artıyor. Şunu gururla ifade etmeliyim ki dünyada üçüncü sıradayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber