KİT'lerdeki memurlar ek ödeme artışı istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Enerji-Sen, hizmet kolundaki KİT'lere (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) başvuru yaparak YPK kararında ek ödemesi arttırılmayan bazı unvanlardaki çalışanların ücretlerinde artış talep etti.

Türk Enerji Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, başvuruda KİT'lerde görev yapan personelin 2011 yılında alacağı maaş ve diğer ücretleri belirleyen YPK Kararının yayınlandığı hatırlatıldı. YPK kararının ücretlerin düzenlenmesi ile ilgili maddesinde, KİT'lerin yönetim kurullarının ücretler üzerinde, söz konusu personel grubuna ait temel ücret maliyet tutarının yüzde 5'ini geçmeyecek şekilde düzenleme yapılabileceğinin yer aldığı ifade edildi. Bulundukları grup itibariyle tavan ücretinden daha aşağı ücret alan kurum personellerinin ücretlerinin yeniden belirlenmesi gerektiği belirtildi. Ek ödemesi artırılmayan tüm unvanlarda görev yapan personellerin ek ödeme oranlarının yükseltilmesi talep edildi. Bu konuda da Devlet Personel Başkanlığı ve diğer ilgili kurumlardan talepte bulunulması istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, "YPK kararı ile mağdur edilen ve ek ödemelerine artış yapılmayan KİT'lerde görevli sözleşmeli personellerin ücretlerinde artış yapılması için bir başvuru yaptık. Bizim bu konudaki bir önerimizde aldıkları ücrete göre 5 gruba ayrılan personellerin grup sayısını üçe indirilmesidir." dedi. Sözkonusu önerinin hayata geçirilmesi ile ücretlerin artacağını da kaydetti. Karapınar, "Türkiye Kamu-Sen olarak haksızlıkların ortadan kaldırılması, adaletsizliğin giderilmesi için her hafta çarşamba günleri Maliye Bakanlığı önünde sürekli eylemdeyiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber