787 bin memur sendikaya üye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve kamu görevlileri sendikaları konfederasyonlarının oluşturduğu Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK adına SES Genel Başkanı Köksal Aydın, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, BASK Genel Başkanı Resul Akay ve bakanlık bürokratları katıldı.

Toplantıda, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun uygulanmasında yaşanan aksaklıklar ve olası değişiklikler ile "Sosyal Güvenlik Reformu" ele alınacak.

Başesgioğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, uzun süredir çalışmaları sürdürülen ve şu anda TBMM ihtisas komisyonlarında bulunan sosyal güvenlik reformu hazırlık çalışmaları üzerinde konfederasyon genel başkanlarına bilgi sunacaklarını belirterek, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun uygulanmasında yaşanan aksaklıkları değerlendirerek, ileride alınabilecek önlem ve kararları görüşeceklerini söyledi.

Sendikalara üye hakkına sahip toplam memur sayısının 1 milyon 564 bin civarında olduğunu vurgulayan Başesgioğlu, bunlardan 787 bininin konfederasyonlara üyeliğinin bulunduğunu, sendikalaşma oranının ise yüzde 50.35 olduğunu kaydetti.

Başesgioğlu, bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliği mevzuatının önümüzdeki dönemde, bütün kamu çalışanlarını kapsamasını amaçladıklarını ifade etti. Başesgioğlu, bu konuda ilgili birimlerin çalışmalarını devam ettirdiğini, önümüzdeki günlerde konfederasyon başkanları ile yasa çalışmalarını birlikte yürütecekleri kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber