KOSGEB personeline uzman yardımcısı olma imkanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2011 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOSGEB uzman ve uzman yardımcılığı yönetmeliği 4 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yönetmeliğe 3 geçici madde konmuştur. Geçici 3. madde KOSGEB çalışan personel arasından uzman yardımcısı atanmasına ilişkindir. Buna göre KOSGEB'te çalışan, 45 yaşından gün almayan, en az lisans mezunu olanlar düzenlenecek yazılı ve sözlü sınavla uzman yardımcılığına atanabilecektir.

İŞTE GEÇİCİ 3. MADDE

Başkanlık personelinin KOBİ uzman yardımcısı olarak atanması

GEÇİCİ MADDE 3 ? (1) Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibari ile Başkanlıkta görev yapan;

a) 45 yaşından gün almamış olan,

b) En az 4 yıllık fakülte mezunu olan,

c) Başkanlığın ilan edeceği il ve birimlerde çalışmayı kabul eden,

ç) 9/12/2009 tarihli ve 27427 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Disiplin Yönetmeliğine göre uyarma ve kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olan,

personel bir defaya mahsus olmak üzere açılacak olan Kurum İçi KOBİ Uzman Yardımcılığı Sınavına girebilirler.

(2) Bu maddeye göre yapılacak olan sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Sınavın yazılı aşaması çoktan seçmeli test şeklinde, Başkanlıkça oluşturulan bir komisyon marifetiyle veya Yüksek Öğretim Kurumları veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aşağıda yer alan sınav konuları ve ağırlıklarından yapılır.

a) Yabancı dil % 20,

b) Temel İşletme Bilgisi % 20,

c) Genel Kültür/Genel Yetenek % 30,

ç) Başkanlığın görev ve faaliyetleriyle ilgili mevzuat % 30.

(3) Yazılı sınavın değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılır. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 tam puan almak gerekir.

(4) Sözlü sınav, yazılı sınavda başarılı olanlar arasından Başkanlıkça oluşturulan bir komisyon marifetiyle, bu komisyon tarafından belirlenecek usul ve esaslar dahilinde 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 tam puan almak gerekir.

(5) Yazılı ve sözlü sınavda başarılı bulunanların, yazılı ve sözlü sınav puanı ortalaması nihai başarı puanını oluşturur. Nihai başarı puanı sonucuna göre adaylar başvurdukları il ve birimlerin ilan edilen kontenjan durumları dikkate alınmak suretiyle nihai başarı puanı sıralamasına göre, KOBİ Uzman Yardımcısı pozisyonuna atanabileceklerdir. Nihai başarı puanının eşit olması durumunda yazılı sınav puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Sınavda başarılı olup tercih ettikleri yerlere yerleşemeyenlere, başarı sırasına göre boş kalan yerler teklif edilir. Teklifi kabul edenlerin ataması yapılır.

(6) Yazılı sınavın Yüksek Öğretim Kurumları veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması halinde, sınava ilişkin diğer hususlar yapılacak protokolle belirlenir.

(7) Bu maddeye göre yapılacak KOBİ Uzman Yardımcılığı sınavına ilişkin diğer hususlar Başkan tarafından belirlenir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber