CHP'den İLKSAN için araştırma istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2011 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığının (İLKSAN) Meclis tarafından araştırılması için önerge verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinden sonra birçok kuruluşta olduğu gibi İLKSAN'ın da demokratik yapısının değiştirildiği ifade edildi.

1985 yılında çıkartılan bir kanunla sandığın işleyişini belirleyen ana sözleşme yapma yetkisinin, Milli Eğitim Bakanlığına verildiği anlatılan gerekçede, bir yardım sandığı olarak kurulan İLKSAN'ın, amacına uygun başarılı çalışmalar yapması ve eğitim emekçileri tarafından yönetilmesinin bugüne kadar mümkün olmadığı vurgulandı.

Gerekçede, yaklaşık 300 bin üyesi bulunan İLKSAN'ın aynı zamanda zarar eden bir sandık olarak bilindiği belirtilerek, şöyle denildi:

''Zamanında emeklilik kesintileri ödenmeyerek, paralar iyi kullanmayarak İLKSAN üyesi öğretmenler zarar görmüştür. Bu zararların giderilmesi için yasal düzenlemeyle İLKSAN'ın ana sözleşmesi günün koşullarına göre değiştirilmelidir. İLKSAN üyesi öğretmenlerimizin sorunlarının nasıl giderileceğinin ve İLKSAN'da geçmişte yaşanan olumsuzlukların ortaya çıkması için kapsamlı araştırılması amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber