İstanbul'da deprem ve sel gibi felaketler sonrası ekmek sıkıntısı olmayacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 11 Aralık 2011 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deprem ve sel gibi felaketler sonrası ekmek sıkıntısı olmayacak. Özel üretilen ekmek 10 gün taze kalacak.

MEHMET KOCA

Türkiye'nin sık sık maruz kaldığı afetlerden ders çıkaran yerel yönetimler, muhtemel bir deprem, sel baskını gibi büyük afetler için dayanıklı ekmek üretmeyi başardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. (İHE) tarafından üretilen ?Afet Ekmeği? 10 gün bozulmadan ilk günkü tazeliğini koruyarak afetzedelere ulaşabiliyor. İstanbul için öngörülen deprem senaryolarında en kötü ihtimale hazırlanan Halk Ekmek Fabrikası, stratejik öneme sahip tesisler kurarak bu konuda diğer yerel yönetimlere için de model oluşturdu.

5 MİLYON EKMEK KAPASİTESİ

İHE, Marmara Bölgesi'nde bir deprem halinde günlük 2 milyon adetlik ?Afet Ekmeği? üretme kapasitesine ulaştı. Kurum bünyesinde kurulan depolama tesislerinde 5 milyon yüksek kalorili ?Afet Ekmeği? için vatandaşlara dağıtım planlaması yapıldı. 10 gün boyunca bozulmadan korunabilen ekmeğin üretim ve depolama modeli diğer büyükşehirler için de örnek olacak.İstanbul Halk Ekmek, bir felaket anı için 10 kritik gün esası üzerine hazırlık yaptı. İHE, felaket öncesi güçlendirdiği fabrikalarına 10 gün boyunca yetecek enerji, su, un ve diğer ekipmanlarını yedekleriyle birlikte hazır hale getirdi. Sık sık muhtemel bir afet senaryosu üzerinden tatbikat yapan kurum, personelinin zor günlerdeki kabiliyetini de artırdı.

250 BİN EKMEK ÜCRETSİZ

Halk Ekmek, İstanbul'daki ihtiyaç sahibi 60 bin aileye her gün 250 bin ekmeği ücretsiz dağıtıyor. Son yıllarda sahte ekmek kuponuna karşı önlem alan İHE sahteciliğin önüne geçmek için de smart kart dağıtarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin istismar edilmesinin önüne geçiyor. İHE, ürettiği Glutensiz ekmekle Çölyak hastalarının da adeta yüzünü güldürüyor. Kurum, Glutensiz ekmeği kargoyla Türkiye'nin pek çok merkezine gönderiyor.

TOPBAŞ'TAN ÖZEL İLGİ

Zor günler için tasarlanan ekmeğin üretim ve depolanması konusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli yatırım yaptı. İHE idarecileri, özellikle Başkan Kadir Topbaş'ın konuya verdiği önemden oldukça memnun. Başkan Kadir Topbaş'ın severek yediği ?Altın Çörek? ekmeği, yapılan bir araştırmada, çocuklar arasında oldukça ilgi görüyor.

YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK OLDU

İstanbul Halk Ekmek Fabrikası'nın afet hazırlığı, Ankara, Bursa, Konya, İzmir ve Mersin belediyelerine de önayak oldu. Artık bu illerde de hareket halinde ekmek üretebilen seyyar araçlar kullanılıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber