Bakan Şahin: En çok soruşturma izni, AK Partili belediyelere verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir mitinginde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonlarını ?AK Parti terörü? olarak niteleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ?CHP'li belediyelerin ensesinde boza pişiriyorsun.

Kendi belediyelerinde yapmıyorsun? iddiasına cevap İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi. Önceki gece TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri üzerinde yapılan görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şahin, 29 Mart 2009'dan bu yana 406 AK Partili, 271 CHP'li, 131 MHP'li, 50 BDP'li belediyeyle ilgili soruşturma izni verildiğini açıkladı.

İzmir'de hiç denetim elemanı kalmadı

İçişleri Bakanı Şahin şöyle konuştu: ?Çok konuşulan, bilmeden konuşulan bu konuda her belediye için, Bakanlığımızın bilgi vermesi mümkün. Ama son zamanlarda çokça dile getirilen, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de bir açık hava toplantısı yapmasına kadar götürülen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda, Bakanlığımız tarafından 2009 tarihinden yani şimdiki sayın başkanın seçildiği tarihten bugüne kadar yapılan inceleme ve soruşturmaların dökümünü veriyorum. Yapılan bütün incelemelerin toplamı 57, işleme konulmayanlar 25. İşleme konulup sonucunda ön inceleme kararı verilen 5, verilmeyen 11, kısmen verilen 3. Bugün itibarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlılarında Bakanlığımızın denetim elemanı -geçen hafta itibarıyla da bugün itibarıyla da- yok ama Sayın Kılıçdaroğlu 80, 380, 580 rakamlarını kimden alır, neye göre söyler onun bilemem.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber