666 sayılı KHK, yürürlüğe girmeden delinmeye başladı

666 sayılı KHK, farklı farklı kurumlarda ama aynı unvanda çalışan personelin ücretlerini eşitlemişti. Düzenleme hem üst düzey yöneticiler, hem kariyer meslek personelini hem de memurları kapsamaktaydı. Ancak düzenleme daha yürürlüğe girmeden delinmeye başlandı. İlk gediği Meclis üst düzey bürokratları açmıştı. İkinci düzenlemeyi ise TOKİ yapmaktadır. İki Milletvekili tarafından verilen Kanun teklifi, dün yapılan Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp kabul edilmiştir. Bu kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda da kabul edilirse, ikinci gedikde resmileşmiş olacak, bunun arkası da gelecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN ve Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ birlikte hazırladıkları kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonunda 15/11/2011tarihinde görüşülmüş ve kabul edilmiştir. Kanun teklifini görmek için tıklayınız.

Kabul edilen kanun teklifiyle, 666 sayılı KHK yürürlüğe girmeden değiştirilmeye başlanıldı.

Bilindiği üzere, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, kapsamdaki kurum ve kuruluşların memur, üst yönetim personeli ve kariyer uzman personelinin ücretlerini eşitlemekte idi.

Üst düzey personelin maaşı tümden değişti...

Kariyer meslek mensuplarının maaşları eşitlendi.

Tüm kamu personelinin ek ödemeleri eşitlendi.

Ancak, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklifiyle, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 666 sayılı KHK ile düzenlenen üst yönetici ücret sisteminden çıkarılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kapsamda iken Toplu Konut İdaresi Başkanlığının kapsamdan çıkarılması düşündürücüdür.

Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde, TOKİ bürokratları KHK ile maaşlarının düşeceğini belirterek Meclis üyelerini yanıltmıştır. (Detaylar için tıklayınız.) TOKİ bürokratları, hâlihazırda üst yönetici konumunda olan personelin görevden alınıp uzman kadrolarına atanmaları halinde maaşlarının düşeceğini ifade etmişlerdir. Ancak bu haklı bir gerekçe değildir. Zira, herhangi bir bakanlıkta da daire başkanı olarak çalışan kişi, görevden alınıp uzman veya mühendis olarak atandığında maaşı düşer. 666 sayılı KHK şuan çalışan personelin maaşlarını korumuştur. Yeni maaşlar 15 Ocak 2012'den itibaren uygulanacaktır. Dolaysıyla maaşların düşeceği gerekçesi haklı bir gerekçe değildir.

Ne yazıkki Meclis bürokratlarından bir kaçı, kendilerini bu sistemden istisna tutacak bir hükmü, Meclis teşkilat kanunu hükümlerine yazdı. TBMM teşkilat kanununda yaptıkları düzenlemeyle kendilerini istisna tutan bu bürokratlar şu şekildedir: Genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, TBMM Başkan Başmüşaviri, özl kalem müdürü, TBMM Başkan Müşaviri, Başkan Yardımcısı, Özel Kalem Müdür Yardımcısı, yasama uzman ve uzman yardımcıları...

Bu habere konu olan TOKİ personeli ise 2. istisna düzenlemedir. Bu düzenleme şuan yasalaşma aşamasındadır. Düzenleme Genel Kurula geldiğinde, kabul edilebileceği gibi reddedilebilirde... Bu konudaki takdir hakkı özellikle Ak Parti Grubundadır.

Bu düzenlemelerin bu şekilde birer birer 666 sayılı KHK'da gedik açması halinde, sırasıyla, Cumhurbaşkanlığı personeli, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Maliye Bakanlığı gibi etkin kurumlar da sistemden çıkacaktır.

Altta kalanın canı çıkmasın. Birileri buna dur desin.

Hükümet, amacı doğru olan 666 sayılı KHK sahip çıkmalı, yoksa ücret sistemi yeniden eski tas eski hamam olur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber