Sahte başkomiser ve savcı tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 19:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Balıkesir ve Burhaniye ilçesinde bir devlet memurunu ve bir vatandaşı cep telefonu ile arayıp kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıtıp 35 bin 500 lira ve 60 bin lira dolandıran 2 kişi, Mersin'in Tarsus ilçesinde polis tarafından yakalandı. Yakalanan iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Balıkesir'de devlet memuru olan S.İ.'yi cep telefonundan arayan ve kendisini 'başkomiser' olarak tanıtan kişi, bu telefon numarasından internet ortamında yarbay ve albay eşlerine karşı küfür içerikli mesajlar çekildiğini iddia etti. Dolandırıcı şahıs, S.İ'ye 'Şu an adliyedeyim. Telefonunu Başsavcı İ.B.'ye veriyorum' diyerek telefonu başka bir kişiye verdi. Kendisini başsavcı olarak tanıtan şahıs, S.İ. ile bir süre konuştuktan sonra telefonunun 3 aydır dinlendiğini ve hesaplarını kontrol ettiklerini söyleyerek, hangi bankada hesabı olduğunu sordu. Bunun üzerine S.İ., bankada olan hesabının IBAN numarasını başsavcı olduğunu iddia eden kişiye verdi. Başsavcı, S.İ.'ye hesabında olan 35 bin 500 lirayı verdiği hesap numarasına yatırmasını istedi. Öte yandan aynı yöntemle Burhaniye'de yine bir vatandaştan 60 bin lira parayı hesaplarına yatırttı.

Hesabındaki parayı dolandırıcıların hesabına yatıran S.İ., telefon görüşmesinin ardından şüphelenerek bankaya gidip parasını kontrol etti. Dolandırıldığını anlayan S.İ., hemen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Yapılan incelemede hesaptaki paranın bankanın Tarsus şubesinden çekildiğini tespit eden Balıkesir polisi, durumu Tarsus polisine bildirdi. Tarsus Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları sıkı çalışma ve araştırma neticesinde şüphelileri tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon yapan polis, İ.B. ve A.R. isimli şüphelileri Tarsus çıkışında yakaladı. 2 zanlı gözaltına alındı. Karakoldaki ifadelerinden sonra iki zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber