Sağlık Bakanlığı: Eylem nedeniyle hastanelerdeki hizmetlerde aksama olmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, kamu çalışanlarının iş bırakma eylemi nedeniyle bütün hastanelerin acil servisleri dışında sağlık hizmeti verilmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bakanlık, hizmetlerin aksama olmaksızın yürütüldüğünü vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iş bırakma eylemi nedeniyle hastanelerdeki hizmetlerde aksama olmadığına dikkat çekilerek, "Bakanlığımıza bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile devlet hastanelerimizde acil, poliklinik ve ameliyat hizmetleri önemli bir aksaklık olmaksızın yürütülmüş, yürütülmeye de devam edilmektedir. Vazgeçilemez ve ertelenemez bir insan hakkı olan sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlayan ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi yönünde takdire değer bir davranış sergileyen başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." denildi.

"Eylem nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın bildirim ve şikâyetleri hassasiyetle değerlendirilecek ve gerekli işlemler yapılacaktır." denilen açıklamada, "Bazı üniversite hastanelerimizde ise eyleme katılımın olduğu gözlenmiştir. Bu eylem nedeniyle üniversite hastanelerimizde sağlık hizmeti sunumunda yaşanan herhangi olumsuzluk veya aksaklıkla ilgili takibin ve gereken işlemlerin üniversite yönetimlerimiz ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılacağına inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber