Tunceli'de İlköğretim okulu açık arttırma yoluyla satışa sunulacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Aralık 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir ilköğretim, 17 Ocak 2012'de açık arttırma yoluyla satışa sunulacak.

Ovacık Sulh Hukuk Mahkemesi'nce satışa çıkarılan ilkokul için 52 bin 866 lira muhammen bedel belirlendi. Okul ile birlikte bahçedeki kavak ağaçları da satışta!

Hayırseverler tarafından sıkça okul bağışları yapılırken bir okul ise 'açık arttırma' usulüyle satışa çıkarılıyor. İddiaya göre Tunceli Ovacık köyünde 1992 yılında bir ilköğretim yapılmasına karar verildi. Ancak okulun yapılması planlanan arazinin bir bölümü Hazine'ye bir bölümü ise Ovacık'ta yaşayan bir vatandaşa ait olduğu belirlendi. Yetkililer, vatandaşa durumu bildirdi ve hayırsever vatandaş okulun yapılabilmesi için arazisini bağışladı. Ancak okul birkaç yıl faaliyette kaldıktan sonra boşaltıldı. Hayırsever vatandaş da, arazisine yapılan okul artık kullanılmadığı için arazisini geri istedi. Arazini geri alabilmek için de dava açtı. Dava sonunda Ovacık Sulh Hukuk Mahkemesi de, Çakmaklı Köyü Aril mevkisindeki ilkokulun açık arttırma yoluyla satışına karar verdi. Karar doğrultusunca ilkokul, 17 Ocak 2012'de Ovacık İcra Müdürlüğü'nün odasında satışa sunulacak.

Arazinin toprak yapısıyla ilgili bilgilerin de yer aldığı ilanda 'Toprak yapısı itibarıyla killi, tınlı bünyeye sahip olup tuzluluk, alkalilik, erozyon ve drenaj gibi sorunları bulunmayan organik maddece zengin kahverengi toprak grubunda işlenebilir derinliğe sahiptir' ifadeleri yer aldı.

Hastaneden geriye kalan

VAN depreminde ağır hasar gören binaların yıkımı sürüyor. 1943 yılında tek katlı olarak inşa edilen aradan geçen 68 yıl içinde yapılan eklemelerle büyük bir komplekse dönüşen Van Devlet Hastanesi ağır hasar gördüğü için yıkılıyor.

Seda KILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber