Avukat, şantaj yapmaktan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2011 11:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından mahkum olan H.A.H.'nun avukatı Yusuf Erikel, sahte senetle şantaj yapmaktan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erikel'e ayrıca, 62 bin 500 lira para cezası verildi.

H.A.H.'nin olayının en önemli ayrıntılarından biri olan 'sahte senet' davasında Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, avukat Yusuf Erikel'i, sahte senetle şantaj yapmaktan suçlu bularak, 2 yıl 1 ay hapis ve 62 bin 500 lira para cezası verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

?Bilindiği gibi H.A.H.'nin avukatı Yusuf Erikel, 2007 yılı genel seçimleri öncesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi arayarak elinde, borçlusu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Genel Sekreter Mustafa Yalçın olarak görünen, 10 bin liralık bir senet olduğunu belirtmiş ve bu senedin ödenmemesi halinde 2007 Genel Seçimleri öncesinde sansasyon oluşturacaklarını, bunun da seçimlerde olumsuz etki meydana getireceğini söylemiş ve şantajda bulunmuştu. Bunun üzerine 17 Temmuz 2007 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve dava açılmıştı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda, avukat Yusuf Erikel'e 2 yıl 1 ay hapis ve 62 bin 500 lira para cezası çıktı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 26.12.2011 tarih ve 2010/182 esas sayılı kararına göre, Başkan Özhaseki ve Genel Sekreter Yalçın'ın imzaları taklit edilerek, sahte senet hazırlandığı ve bu senetle şantaj yapıldığı bir kez daha ispatlanmış oldu. Daha önce de senet üzerinde 3 kez yapılan kriminal incelemede imzaların ve kaşelerin sahte olduğu belirlenmişti.?

Açıklamada, H.A.H.'nun olayını gündeme getirerek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne sayısız itham ve iftiralarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da senetle ilgili olarak 'Bu olayla ilişkileri yok da senedi niye ödediler' şeklinde suçlamalarda bulunduğu hatırlatıldı. Senedin sahte olduğu ve bu senetle şantaj yapıldığı, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, avukat Yusuf Erikel'e verdiği mahkumiyet kararı ile bir kez daha ispatlandığına dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber