İzmit tren istasyonu sessizliğe büründü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ocak 2012 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD'nin Ankara- İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi nedeniyle dünden itibaren 10.00-15.00 saatleri arasında ulaşıma kapattığı demiryolunun Gebze-İzmit hattında ekipler hat yenileme için sondaj çalışmalarına başladı. İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumunda olduğu için yılın son gününe kadar en hareketli istasyonlardan İzmit Garı da sessizliğe büründü.

Bu ayın sonuna kadar sadece günde 5 saat ulaşıma kapanmasına rağmen, demiryoluna en büyük hareketliliği sağlayan Haydarpaşa-Eskişehir Ekspres Treni'nin seferlerinin durdurulması, İzmit İstasyonu'nu sessizliğe bürünmesine yetti. TCDD yetkilileri, YHT Projesi'nin hat yenileme çalışmalarının hazırlık aşaması olan zemin etüdlerine de bugünden itibaren Gebze'den başlandığını bildirdi. Özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya arasında her gün binlerce çalışan işlerine ve öğrenciler üniversitelere daha ucuz ve güvenli olduğu için trenle gidip geliyordu. Ekspres Tren seferlerinin durdurulduğu bilmeyen birçok kişi İzmit Tren İstasyonu'ndan döndü.

Açıklanan programa göre, 1 Şubat'tan itibaren 24 ay boyunca tamamen ulaşıma kapatılacak İzmit'teki Köseköy İstasyonu ile Gebze İstasyonu arasındaki hat, 122 yıl aradan sonra olağanüstü haller dışında ilk kez kapanmış oluyor. 24 ay boyunca bu hat üzerinde tünel ve köprüler de yenilenecek, demoryolu hızlı tren seferlerine uygun hale getirilecek. TCDD, hat yenileme çalışmaları nedeniyle İzmit-Gebze arasındaki demiryolunun şu anda kısmen, ay sonundan itibaren ise tamamen ulaşıma kapanacak olması nedeniyle demiryolu ulaşımında şu değişikliklere gidildiğini açıklamıştı:

-Haydarpaşa- Eskişehir- Haydarpaşa arasında işleyen Eskişehir Ekspresi'nin seferlerine ara verildi.

-Haydarpaşa-Ankara-Kars arasında işleyen Doğu Ekspresi, Ankara-Kars-Ankara arasında işletilecektir. Ekspresin, Haydarpaşa-Ankara-Haydarpaşa seferlerine ara verildi.

-Ankara-Haydarpaşa arasında işleyen Başkent Ekspresi'nin Haydarpaşa'dan hareket saati 10.30'dan 08.00'e alındı.

-Ankara-Haydarpaşa arasında işleyen Boğaziçi Treni'nin Haydarpaşa'dan hareket saati 13.00'ten 14.00'e alındı.

-Ankara-Haydarpaşa arasında işleyen Cumhuriyet Ekspresi'nin Haydarpaşa'dan hareket saati 13.30'dan 14.30'a alındı.

-Haydarpaşa-Adapazarı-Haydarpaşa arasında işletilen bölgesel ekspres trenlerinden Haydarpaşa'dan 08.15, 10.40, 12.40 ve 13.20, Adapazarı'ndan ise 09.20, 11.20, 12.40 ve 13,40 saatlerinde hareket eden bölgesel ekspres trenleri çalışmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber