Bir kişi 15'ten fazla cep telefonu hattı alamayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın-yayın organlarında yer alan telefonla dolandırıcılık haberleriyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Türk Emniyet Teşkilatı, vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan ?telefonla dolandırıcılık? olaylarına karşı yürüttüğü faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kapsamda, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) ve GSM şirketlerinin yetkilileriyle yapılan toplantılar sonucunda sınırsız olarak alınabilen hat sayısı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 15(onbeş) adet, yabancı uyruklu şahıslar için 3(üç) adet ile sınırlandırıldı. Cep telefonu kullanıcılarının GSM firmalarının çağrı merkezlerini aramaları halinde üzerlerine kaç adet hat açıldığını öğrenebilmeleri ve bilgisi dışında açılan telefon hatlarını yine çağrı merkezi aracılığıyla kapatabilmeleri sağlandı. Bu sayede dolandırıcıların çok sık telefon numarası değiştirmesinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Vatandaşlarımızın dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, ?sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz.POLİS www.asayis.pol.tr-155? şeklindeki bilgilendirme ve uyarı mesajları içeriği güncellenerek tüm cep telefonu numaralarına gönderilmektedir.

İl Emniyet Müdürlüklerinin toplum destekli polislik birimlerince vatandaşların yoğun olduğu yerlere afişler asılmakta, broşürler dağıtılmakta ve ATM'lere stickerler yapıştırılmaktadır.

Emniyet Teşkilatı, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi çalışmaları yanında, dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara yönelik operasyonel faaliyetlerini de sürdürmektedir. Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde bugüne kadar ülke genelinde bu tür dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda 506 şüpheli yakalanıp haklarında adli işlem yapıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile işbirliği yapılarak, 29 örgüt üyesinin toplam 458.000 TL değerinde olan mal varlıklarına el konuldu.

Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve konunun yapılan operasyonlar sayesinde medyada sıkça yer alması sonucunda 2011 yılında polis birimlerine intikal eden ?telefonla dolandırıcılık?, 2010 yılına göre yaklaşık yüzde elli (%50) oranında azaldı. ?Telefonla dolandırıcılıkla? mücadele kapsamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu alanla ilgili katkısı olabilecek diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber