Üniversite öğrencisinin kalbi sınav stresi ve aile özlemine dayanamadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi İrfan Tanrıverdi, sınav stresi ve ardından eve dönüş heyecanı yüzünden kalp krizi geçirdi. 20 metre mesafedeki hastaneye yetiştirilemeyen öğrencinin, en son arkadaşlarına "Annemi çok özledim. Annem bana baklava açacak" dediği belirtildi.

ADÜ Nazilli MYO Bankacılık ve Sigortacılık 1. sınıf öğrencisi İrfan Tanrıverdi, sabah saatlerinde Genel Hukuk dersi final sınavına girdi. Sınavdan çıktıktan sonra sınıf arkadaşlarıyla birlikte kaldığı yurt olan Gürsoy Erkek Öğrenci Yurduna giden Tanrıverdi, final sınavının ardından yarıyıl tatilinde evine İzmir Seferihisar'a gitmek için bavulunu hazırladı ve arkadaşlarıyla sohbet etti. Bir süre sonra arkadaşlarına çay hazırlayan genç daraldığını ifade ederek pencereyi açmak istedi. Saat 11:35 sıralarında

pencereyi açarken bir anda yere yığılan genci gören arkadaşları, yurdun altında bulunan eczaneye haber etti. Eczane yetkilileri ve gencin arkadaşları tarafından çağırılan ambulansla 11:45'te Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz genç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ANNESİNİN HAZIRLADIĞI BAKLAVAYI YİYECEKTİ

Beş kişilik odada kalan Tanrıverdi'nin kalp rahatsızlığı olduğundan haberdar olmadıklarını ifade eden oda arkadaşlarından Hakan Selek, şöyle konuştu: "Biz üniversitede sınavdaydık. Acı haberi alır almaz hastaneye koştuk. Fakat İrfan'ı kaybettiğimizi öğrendik çok üzüntülüyüz. Kendisi bize rahatsızlığı olduğunu söylememişti, zaten ilaçta kullanmıyordu. Arada sırada sıkıştım, daraldım diyerek pencereyi açardı. Dün akşam bize 'İzmir'e 13.15 trenine bilet aldım. Annemleri çok özledim. Hatta annem bana baklava

hazırlayacak' demişti. Ama olmadı, gidemedi."

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Acı haber İrfan Tanrıverdi'nin İzmir Seferihisar'daki baba evine ulaştı. Haberi alan talihsiz gencin anne ve babası ile gencin oda ve sınıf arkadaşları hastane önüne akın etti. Tanrıverdi'nin anne ve babası sinir krizi geçirdi. Acılı annesi Emine Tanrıverdi'ye sakinleştirici vurulurken, baba Aşur Tanrıverdi'nin oğlunun teşhisini yaptığı öğrenildi.

En son oğluyla dün görüştüklerini söyleyen baba Aşur Tanrıverdi; sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha dün akşam konuşmuştuk. Yarın eve geleceği için mutlu olduğunu söylemişti. Annesinden de baklava yapmasını istemişti. İki saat sonra trene bindim demesini beklerken ölüm haberini aldık."

"Bu yaşta ölüm sana yakışmadı oğlum" diyen anne Emine'nin feryatları kendisini sakinleştirmeye çalışan üniversite öğrencilerini de ağlattı. Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırılan talihsiz gencin cenazesinin İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsinin ardından yarın memleketi İzmir Seferihisar'da toprağa verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber