Sağlık Bakanlığı uygulamaları bir bir yargıdan dönmeye başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Meslek Liselerindeki G.İ.H Sınıfındaki Personel Açtıkları Davalar Sonucu Sağlık Bakanlığında Kalıyor

Sağlık Meslek Liselerinde Genel İdari Hizmetler Sınıfında görev yapan personellere yargıdan sevindirici haberler geliyor. Bir protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Sağlık Meslek Liselerindeki G.İ.H sınıfı personel Sağlık Bakanlığı'nda kalmak için açtıkları davaları kazanıyor.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Sağlık Eğitim Merkezleri ile Validebağ Öğretmenler Hastanesinin Sağlık Bakanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık Meslek Liselerinin de Milli Eğitim Bakanlığı'na devrine ilişkin olarak 16.06.2004 tarihinde iki Bakanlık arasında protokol düzenlenmiştir.

Söz konusu protokolün 8.maddesinde; devredilen kurumlardaki yönetici, öğretmen, sağlık, yardımcı sağlık ve diğer hizmet sınıflarında görevli tüm personelin özlük haklarıyla ve mevcut kadrolarına uygun kadrolara bu protokol hükümlerine göre ilgili bakanlıklara geçişlerinin sağlanacağı, bu protokol kapsamında devri yapılan kurumlara ait personelin atama nakil ve görevlendirilmelerinde taleplerinin mevcut mevzuat çerçevesinde dikkate alınacağı belirtilmiştir.

Bu bakımdan bahsedilen protokol hükümleri gerekçe gösterilerek atama ve nakiller yapılmamaktadır.Diğer yandan Sağlık Meslek Liselerinde görev yapan Genel İdare Hizmetleri sınıfına dahil personelin Sağlık Meslek Liselerinin Milli Eğitim Bakanlığına protokolle devrini müteakip Sağlık Bakanlığında kalmak için açılan davalar neticesinde Sağlık Bakanlığında kaldıkları görülmektedir.

Bu konuyla ilgili olarak Konya 2.İdare Mahkemesinin 2004/1536 E. , 2005/378 K.sayılı ve 12.04.2005 tarihli kararında:" Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesinde hizmetli kadrosunda çalışmakta olan davacının; 25/08/2004 tarih 911 sayılı Konya Valiliği işlemi ile 5442 sayılı Kanunun 8/c maddesine göre, Halk Sağlığı Laboratuarına atandığı, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 23/11/2004 tarih 179649 sayılı yazıları üzerine 02/12/2004 tarihli valilik oluru ile bu atamanın iptal edilerek eski görev yerinde bırakılması üzerine bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokole göre de, devredilen kurumlardaki personelin ilgili Bakanlıklara geçişi sırasında taleplerinin dikkate alınacağı belirtilmiş olup Halk Sağlığı Merkezine geçme yönündeki talebi üzerine buraya ataması yapılan personelin talebi dikkate alınmaksızın tekrar geri alınmasında ilgili protokol hükümlerine de uyarlık bulunmadığından İPTALİNE karar verildi." denilmektedir.

Yukarıda bahsedilen mahkeme kararından da anlaşılacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan 16.06.2004 tarihli protokol hükümleri gerekçe gösterilerek yapılamayan atama, nakil ve görevlendirmeler için açılan iptal davalarında yargı mercileri personelin lehine kararlar vermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber