17 Ocak 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Ocak 2012 Salı

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, törenle toprağa verilecek. Denktaş'ın naaşı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek törenin ardından top arabası ile Selimiye Camii'ne götürülecek; öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Cumhuriyet Parkı'nda defnedilecek.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katılacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili sanıkların yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Özel Sağlık Hizmeti Sunucuları ile yapılan Hizmet Alımı Sözleşmesi çerçevesinde sektör temsilcileri ile Ankara'da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlık Binası'nda bir araya gelecek. (13.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Ankara'da iki bakanlık arasında 'Ağaçlandırma Protokolü' imzalayacak. (10.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da Prof. Dr. Turan Yazgan'a takdim edilecek olan Türksoy Onur Madalyası Ödül Töreni'ne katılacak. (15.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Sektör Buluşması konulu toplantıya katılacak. (14.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, SETA Vakfı tarafından konuk edilen Mısır Kahire Amerikan Üniversitesi öğrencilerini Ankara'da kabul edecek. (14.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 6'ncı İstanbul Deri Fuarı'nın açılış törenine katılacak. (11.00)

BDP Meclis grup toplantısı yapılacak. (12.30)

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu yazar Kemal Burkay'ı dinleyecek. (15.00)

2. Uluslararası Çocuklar Dünyanın Direkleridir Kongresi, Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde başlayacak. (09.00)

EXPO 2020 Logo Tanıtım Toplantısı, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Expo 2020 İzmir Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Yardımcısı Ender Yorgancıoğlu ve Yürütme Kurulu'nun Üyelerinin katılımıyla yapılacak. (11.00)

İzmir'de, Çiğli 2. Anajet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra dün saat 16.05 sıralarında Foça ilçesi Aslanburnu mevkiinde kaybolan T?37 tipi askeri eğitim uçağını arama çalışmaları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başladı. Çalışmalar havadan, denizden ve karadan sürdürülüyor.

Hatay'da Asi Nehri taştı. Tarım alanları sular altında kaldı. Taşkınla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, BilgiBursa adını verdiği Yüksek Lisans Merkezi Bursa'da açılacak. (16.00)

Tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat döneminde Sincan'da tankların yürütülmesine gerekçe yapılan ?Kudüs Gecesi'yle ilgili askerin rahatsızlığı çok eskilere dayanıyor. Sincan'ın Refah Parti'li Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın 31 Ocak 1997'de düzenlediği 'Kudüs Gecesi'ni gerekçe gösterip tank yürüten askerin, aynı adı taşıyan 'Kudüs Mitingi'ni de 12 Eylül 1980 askeri darbesine gerekçe yaptığı ortaya çıktı. (Özel)

SPOR

Bu yıl Trabzon'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Beko All Star 2012'de yer alacak olan oyuncular, İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak. (13.30)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları ve haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber