Umre sezonu hızlı başladı şubat kontenjanları dolu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ocak 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Umre sezonu açıldı, ilk kafile 10 şubat'ta yola çıkacak. Kutsal top-rakları görmenin heyecanını yaşayanlar tur şirketlerinin kapı-sını çalıyor. Nüans Tur'un şubat ayı kontenjanı şimdiden doldu.Umre fiyatları ise 800 Euro ile 2 bin Euro arasında değişiyor.SAMET ALTINTAŞ

-Kutsal topraklara gitmek isteyenler için umre sezonunun açılmasına sayılı günler kaldı. İlk umre kafilesi 10 Şubat'ta yola çıkacak. Bu yıl umreye başvurularda adeta patlama yaşanıyor. Şubat ayı kontenjanlarında neredeyse yer kalmadı. Nüans Tur'un Genel Müdürü Fehmi Çalışkan, kutsal topraklarda havanın yaza göre daha serin olması ve geçen yıl son umrenin yapıldığı Ramazan'dan bu yana 5,5 ay geçmesi sebebiyle ilginin yoğun olduğuna dikkat çekiyor. Çalışkan, bin 400 kişilik şubat ayı umre kontenjanını doldurduklarını, mart ayının üçte birinin rezervasyonunu yaptıklarını dile getiriyor. Umre turlarındaki doluluk oranlarını internet sitesinden yayınlamaya başlayan Diyanet'in, şubat ayındaki turların tamamına yakınını doldurduğu da göze çarpıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre, 2000 yılında umreye giden sayısı 16 bin 157 kişi iken geçen yıl bu sayı 410 bin kişiye ulaştı. Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın istatistiklerine göre 2011 yılında umre için kutsal topraklara gelenlerde yüzde 34 artış var. 2 milyon 840 bin kişinin ziyaret ettiği topraklara, Türkiye en çok kişiyi umreye götüren ülke olarak 3. sırada yer alıyor. Bu ilgi tur şirketlerinin işlerini de yoğunlaştırıyor. Yaklaşık on senedir insanları kutsal topraklara hizmet götüren Nüans Tur'da umre sezonunun açılmasıyla 'Umre'ye Davet Var!' kampanyasını başlattı. Kâbe'ye gideceklerin en çok merak ettiği şey ise umre fiyatları. En düşük fiyat 800 Euro, en yüksek fiyat 2 bin Euro civarında. Çalışkan, geçen yıla göre fiyatlardaki yüzde 8 ile 10 arasındaki artışı, Mekke'nin şantiyeye dönmesine bağlıyor. Çalışkan, umreye olan ilginin her sene artmasının sebeplerinin, 'Ekonomideki iyileşme, insanların satın alma gücünün artması ve tur şirketlerinin verdiği kaliteli hizmet'e bağlıyor. Umrede yapılacak rehberliğin önemli olduğunu belirten Çalışkan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği görevlinin yanı sıra acente olarak kendilerinin de her 40 kişiye tecrübeli bir rehber tahsis ettiklerini anlatıyor. Çalışkan, umre yapacak kişileri bilgilendirmek için seminer verdiklerini de ifade ediyor.

Fehmi Çalışkan, umrecileri konaklama problemlerinden sonra en çok meşgul eden şeyin ikram ettikleri hurma ve zemzem tedariki olduğunu vurguluyor. Çalışkan, şirket olarak bu meseleyi kayıt esnasında çözdüklerini dile getiriyor. Nüans Tur'un baş rehberi Osman Korkmaz, umre veya hacca gideceklerin kendilerine söz vermeleri gerektiğini belirtiyor. Korkmaz, "Kişi, umreye gidip dönünceye kadar kimseye kızmamalı, kimsenin kalbini kırmamalı, kötü söz söylememeli, gıybet etmemeli, başkalarının eksiklerini görmemeli ve hiç kimsenin kusurlarıyla meşgul olmamalı." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber