Çankaya Belediyesi kış ortasında 'evlerinizi boşaltın' dedi ama gidecek yerleri yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan 8 apartman heyelan tehlikesi yaşıyor. Evlerinin boşaltılması için Çankaya Belediyesi'nden tebligat alan 69 aile, bu kış gününde nerede kalacaklarını kara kara düşünüyor.Çankaya İlçesi Akpınar Mahallesi 826 Sokakta 26026 nolu parselde bulunan 8 apartman heyelan tehlikesi ile karşı karşıya. Çankaya Belediyesi'nden evleri boşaltmak için tebligat alan 69 aile kışın ortasında nereye gideceklerini kara kara düşünüyor. Mahalle sakinleri heyelana parselin önüne yapılan inşaattan kaynaklandığını iddia ediyor. 8 apartmanın bulunduğu alanda 1977 yılında heyelan olduğu o tarihten itibaren 10 yıl süresince iskana kapatıldığı öğrenildi.

Mahalle Sakini Enver Şahin, binalarındaki ilk çatlamaların temmuz ayında başladığını dile getirerek Ağustos ayında apartmanı boşaltmak zorunda kaldıklarını söyledi. O tarihten sonra bilirkişi getirerek zemin etüdü yaptıklarını anlatan Şahin, parselde bulunan 8 binada da hasar tespit ettiklerini belirtti. Çankaya Belediyesi'nin bu bölgede inceleme yaptığını, yapılan incelemenin Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ)'nde incelendiğine değinen Şahin geçen hafta ise Çankaya Belediyesi'nden kendilerine 10 gün içinde evlerini boşaltmalarını belirten tebligatın ulaştığını söyledi. Şahin, ellerinde yapı kullanım izni ve tapuları olduğunu ve ev alırken buranın heyelan bölgesi olduğunu bilmediklerini ifade etti.

Mahalle Sakini Mehmet Değirmenci ise Çankaya Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında kaldıklarını, her yere başvurduklarını ancak bir netice elde edemediklerini söyledi. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın kendilerini ziyaret ettiğine değinen Değirmenci, Tanık'ın kendilerine hiçbir garanti vermediğini öne sürdü. Mahalle sakini Değirmenci kendi parsellerindeki kaymanın 2011 yılında başlayan önlerindeki inşaat olduğunu iddia ederek şöyle dedi: "Bir inşaat firmasının attığı kazıkların neden olduğu görüldüğü tarafımıza tebliğ edildiği halde Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bu inşaat firmasının heyelanı tetiklediğini kabul etmemekte. Bu bizim bölgemizde oluşan kaymalar 2011 yılında inşaat firmasının bölgede attığı kazıklardan sonra olmuştur. Bunu biz demiyoruz. Afet işleri, jeoloji mühendisleri raporlarında bizzat yer veriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber