Çelik: Ülkemizde huzuru istemeyen mikroplar var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ülkemizde, toplumun huzurunu, barışını, ülkenin gelişmesini, huzura kavuşmasını istemeyen mikroplar var"dedi.

Avrupa Konseyi'nin önerisiyle düzenlenen "Okulda Avrupa" konulu resim ve kompozisyon yarışması ödül töreninde konuşan Çelik, Avrupa Birliği'nin en çok önemsediği şeyin, hukukun üstünlüğü, insan hakları, din ve vicdan özgürlüğü ve bireyin hakkı meselesi olduğunu kaydetti.

Çelik, insan hakkı, hukuk, çeşitlilik gibi kavramların mutlaka çocuklara kavratılması gerektiğine işaret etti.

Avrupa Konseyi'nin, en benimsediği sloganın, "çeşitlilik ve çokluk içinde birlik" olduğunu söyleyen Çelik, Osmanlı toplumunda buna "kesret içinde vahdet" dendiğini dile getirdi. Bu iki slogan arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen Çelik, Osmanlı toplumunda farklı dil, din, inanç ve kültürlerin birlikte yaşadığını anlattı.

Okullarda başlatılan demokrasi eğitim ve okul meclisleri projesiyle demokrasi kültürünü çocuklara benimsetmeyi amaçladıklarını ifade eden Çelik, "Okulda Avrupa meselesini doğru değerlendirelim. Avrupa'yı bir değerler bütünlüğü olarak ele almamız lazım. Sadece din, Hıristiyanlık boyutuyla ele almak kesinlikle yanlıştır. Bugün Avrupa'da ortak değerler, demokratik değerler platformundaki değerlerdir. Bunların dışında Avrupa'dan çatlak sesler duyabilirsiniz. Bu her ülkede vardır. Bu ülkelerdeki farklı seslere de bizim tahammüllü olmamız lazım. Ülkemizde de çeşit çeşit mikroplar var. Toplumun huzurunu, barışını, ülkenin gelişmesini, huzura kavuşmasını istemeyen mikroplar var. Ama onlar görevini yapacak, biz de görevimizi yapacağız. Sadece şikayet etme, sadece küfür etme, slogan atmak yetmez. Onlara karşı tavır almak lazım"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber