Havalar nasıl olacak?-HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2012 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun kuzey, iç ve doğusunda görülecek yağışların, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR :Batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadenizde batı ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta, batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber