Kamu İç Denetçileri eğitim programı belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı : B. 07.0.BMK.0.32-300

Konu : İç Denetçi Eğitim Program

30.01.12* 1089

BAKANLIĞINA MÜSTEŞARLIĞINA KOMUTANLIĞINA BAŞKANLIĞINA

.................................... GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

VALİLİĞİNE REKTÖRLÜĞÜNE

.................................... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında "Kamu İç Mali Kontrol Sistemi"nin oluşturulması, geliştirilmesi ve uyumlaştırılması açısından sürekli ve sistemli bir şekilde Bakanlığımız tarafından merkezi uyumlaştırma görevi çerçevesinde koordinasyon, eğitim ve rehberlik hizmeti verilmektedir.

Ayrıca, 12.07.2006 tarihli ve 26226 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin" 33 üncü maddesinde, iç denetçilere, her üç yılda asgari yüz saat meslek içi eğitim sağlanacağı ve bu sürenin otuz saati, kurulun koordinatörlüğünde Maliye Bakanlığınca verileceği belirtilmiş bulunmaktadır.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce 24 Mart - 9 Nisan 2012 tarihleri arasında üçer gün süreyle dört grup halinde iç denetçilere yönelik "Kamu İç Denetçileri Eğitim Programı" düzenlenmesi planlanmaktadır.

Eğitim programı, tam zamanlı olarak uygulanacak olup, Antalya'da gerçekleştirilecektir. İç denetçilere katıldıkları eğitim süresine göre katılım belgesi verilecektir. Eğitime katılımla ilgili idarenize bilgilendirme yapılacaktır.

İç denetçilerin konaklama bedelleri idareleri tarafından verilecek harcırah tutarlarından karşılanacaktır.

Eğitim programının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Ek-2'de yer alan listede idareniz için belirlenmiş olan sayıda iç denetçinin eğitim programına katılımlarının sağlanması ve isim, elektronik posta adresi ile telefon numaralarının 2 Mart 2012 tarihine kadar sevim2(5),burnko.gov.tr adresine ve Bakanlığımıza bildirilmesi hususunda bilgileri ve gejreğuıi arz/rica ederim.

EĞİTİM PROĞRAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber