Hastanelerde münferit alımlara 6 ay sınırı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerde yapılacak münferit sözleşme alımları 6 aylık ihtiyaç miktarını geçemeyecek.

Geçen yıl Nisan ayında yayınlanan genelge ile 1 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde alım yapılmasına izin verilmişti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla ?Mal Alımlarında İşin Miktarının ve Süresinin Belirlenmesi' konulu bir genelge yayınlandı. Söz konusu genelgede, bakanlığa bağlı döner sermayeli kurumların yapacakları alım ve stok yönetimine ilişkin bazı değişiklikler getirildi.

Münferit sözleşme ile birkaç aylık ihtiyacı karşılayacak miktarda alım yapılırken, 05.04.2011 tarihli ve 2011/27 sıra nolu genelge ile 1 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde alım yapılabileceğine ilişkin düzenleme yapılmıştı. Genelgeye göre, bundan sonra yapılacak münferit sözleşme alımları, hiç bir şekilde 6 aylık ihtiyaç miktarını geçmeyecek. İhale dokümanlarında teslimat programları, bakanlığın azami stok miktarı uygulamaları çerçevesinde belirlenecek.

Kurumların sözleşme bitim tarihlerinde stok seviyelerinin artmaması, bu artışa bağlı olarak ortaya çıkabilecek mali sıkıntılar ile karşılaşmamaları için bundan sonra yapılacak sürelilik arz eden mal alımlarında; kurumun ihtiyacı İhtiyaç Tespit Komisyonu'nca, önceki yıllar tüketimler de dikkate alınarak sağlıklı bir şekilde tespit edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber