Eroğlu: 2B kangren olmuş bir mesele

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2B arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının, TBMM Başkanlığına sunulmasıyla ilgili olarak, ''Seçimlerden önce bütün partiler 2B meselesinin çözülmesi konusunda mutabık olduğunu beyan ettiler. Bu kangren olmuş bir mesele. Dolayısıyla kolayca çözüleceğine inanıyorum'' dedi.

Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliğine katılan Eroğlu, gazetecilerin orman özelliğini yitirmiş ve 2B arazisi olarak bilinen Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının, TBMM Başkanlığına sunulmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Eroğlu, 2B arazileriyle ilgili olarak hazırladıkları taslağı, seçimlerden önce 2011 yılında bütün gruplara gönderdiklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile ekiplerine, konuyla ilgili ayrıca bir sunum da yaptıklarını belirten Eroğlu, böylelikle onların da tenkit ve tavsiyelerini aldıklarını ifade etti.

Eroğlu, taslağı Mart 2011'de hazırlamalarına rağmen bütün grupların tam bir mutabakat halinde olması için konuyu seçim sonrasına bıraktıklarını dile getirerek, ''Tapu ve orman kadastroları ile Milli Emlak'ın konuyla ilgili çalışmaları vardı. Onlar tamamlandı. Bütün görüşleri dikkate alarak en son Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptım. Bakanlar Kurulu'nda da tenkit ve tavsiyeler oldu. Konu, hükümetin tasarısı olarak komisyonlara sevk edilecek. Orada da muhalefetin görüşlerini dinleyeceğiz. Zaten seçimlerden önce bütün partiler 2B meselesinin çözülmesi konusunda mutabık olduğunu beyan ettiler. Bu kangren olmuş bir mesele. Dolayısıyla kolayca çözüleceğine inanıyorum. Biz de uzlaşmadan yanayız. Ben de bizzat komisyonlarda ve Genel Kurul'da takip edeceğim. Vatandaşlarımızı bilgilendireceğim'' diye konuştu.

Basında ''Orman alanları talan ediliyor. Peşkeş çekiliyor'' şeklinde yanlış anlamalara neden olacak bazı haberlerin yer aldığına işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

''Böyle bir şey yok. Bunlar 31 Aralık 1981 tarihinden önce orman vasfını kaybetmiş, üzerinde o zamanki hükümetlerin organize sanayi bölgeleri, şehirler, ilçeler, beldeler, köyler kurduğu alanlardı. Bunların tekrar orman alanına dönmesi söz konusu değil. O zamandan beri bütün hükümetler konuyu çözmek istiyorlardı. Ama çözemezlerdi. Altyapı çalışmaları yapılmamıştı. Ayrıca, bu alan o kadar büyük değil. 410 bin hektarlık alanın zaten büyük bir kısmında kamuya ait yollar, göller, akarsular var. Onları çıktığınızda 300 bin hektar kalıyor. Biz sadece 2011 yılında 500 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ve bozuk orman ıslahı yaptık. Satılan 2B alanlarının iki katı kadar alanı bize verecekler. Ayrıca orayı da ağaçlandıracağız. Parası da verilecek. Bundan güzel bir şey olur mu? Bedava oturuyorlardı. Buraların parasını alıp, 74 milyonunun hakkını millete hizmet olarak sunmuş olacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber