Kardan yolu kapalı köye atanan öğretmen bir aydır ders başı yapamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yukarı Kumaşlı köyünün yolunun yaklaşık 40 gündür kapalı olması nedeniyle, köy okulunda eğitim verilemiyor. Yarıyıl tatilinde tayini çıkan öğretmenin yerine atanan yeni öğretmenin henüz ders başı yapamadığını belirten köy muhtarı, köy yollarının bir an önce açılarak öğretmenlerinin gönderilmesini istedi.

Kar doğuda eğitimi kesintiye uğratıyor. Yukarı Kumaşlı köyünün yolları kar ve tipi nedeniyle 40 gündür kapalı. Köylüler yollarının acilen açılması için İl Özel İdaresi'ne başvuruda bulundu. Taşımalı eğitimle Çat'a taşınan 8 öğrenci ve köy ilköğretim okulunda okuyan 11 öğrenci sömestre tatilinden bu yana okul ve öğretmenlerine hasret. Köyde hamile bir kadın İl Özel İdaresi'ne ait kar üstü aracıyla kurtarılarak Erzurum'a gönderildi. Damdan düşen bir kişi ise kızaklarla ana yola kadar taşındı.

Köy muhtarı İlyas Huylu, bir aydan fazla zamandır yollarının kapalı bulunduğunu söyledi. Huylu, kar ve tipi nedeniyle kapalı bulunan yollarının açılması için yetkililere telefonla ulaştıklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade etti. Köy öğretmeninin sömestri döneminde tayin alarak okuldan ayrıldığını, yerine gönderilen öğretmenin kar nedeniyle köye ulaşamadığını anlatan muhtar Huylu, "Yolumuz 40 gündür kapalı. Çocuklarımız okul ve öğretmenlerine hasret kaldı. Evimizde şeker, çay gibi gıda stoklarımız tükenmek üzere. Acilen yolumuzun açılmasını bekliyoruz. Mağduruz." dedi.

İl Özel İdaresi Çat Şubesi idarecileri, Yukarı Kumaşlı'nın coğrafi olarak zor bir bölgede bulunduğunu dile getirdi. Yaklaşık bir aydır köy yolunu açmak için bir dozerin görevlendirildiğini ifade eden aynı yetkililer, "Bir aydır dozerimiz Yukarı Kumaşlı'nın yolunu açmaya çalışıyoruz. Dozer yolu açıyor kar ve tipi kapatıyor. Yukarı Kumaşlı çok yüksek bir bölgede ve yolu da çok kötü. Bu nedenle köy yolunu açmakta sıkıntı yaşıyoruz. Ekiplerimiz Aşağı Kumaşlı'ya kadar ulaşıyor. Ancak Yukarı Kumaşlı'ya kar ve tipi nedeniyle ulaşamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber