Mahkeme, promosyon parasını zimmet saymadı

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Büro- Sen'in, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) eski Başkanı Kazım Çalışkan'ın, 130 Bin TL'lik "promosyon" parasının 30 bin TL'lik kısmını "özel işlerinde kullandığı" iddiasıyla yaptığı suç duyurusuna takipsizlik karan verdi.

Başsavcılık, soruşturmanın sonunda verdiği takipsizlik kararını şöyle gerekçelendirdi: "... esasen promosyon paralarının devlete ait olmadığı. Vakıflar Bankası Kavaklıdere Şubesi'nden temin edilmesi sebebiyle unsurları itibari ile zimmet suçunun oluşmasının da söz konusu olamayacağı tespit edilmiştir." 'Harcamalar kişiseldir'

Türk Büro-Sen, savcılığın takipsizlik kararına itiraz etti.

İtiraz dilekçesinde, 130 bin liralık promosyonun 30 bin lirasının Çalışkan tarafından kişisel harcamalarda kullanıldığı öne sürülerek şöyle denildi: "30 bin lira personele dağıtılmamakla birlikte personelin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmayıp, o dönem TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan tarafından kendi özel harcamaları için kullanılmıştır. Bu harcamanın yapıldığını sanık Kazım Çalışkan ile birlikte diğer sanık Hüseyin Akyol ifadelerinde bu durumu açıkça ikrar etmişlerdir.

Faturada görüleceği üzere alışveriş kalemlerinden çikolata, çilek, kaymak, süt hamsi, penye boxer gibi harcama kalemleri personelin ihtiyacı olan veya kurum çalışanlarının genelini ilgilendiren harcamalardan olmayıp, kişisel ihtiyaçların oluşturduğu harcama niteliği taşımaktadır."

İtiraz başvurusunu ele alan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise başvuruyu reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber